Sacré-Cœur

0
1673
Sacré-Cœur

De basilique du Sacré-Cœur is een basiliek gelegen op de heuvel Montmartre. Door deze ligging en het fel witte uiterlijk is valt de kerk goed op. Als je een beetje sportief bent kan je de trap nemen (met 222 treden). Je kunt er ook voor kiezen om de kabelbaan naar boven te pakken. De prijs van deze kabelbaan is ongeveer net zo duur als een metrokaartje. Naast het bezichtigen van de basiliek heb je op de heuvel ook een prachtig uitzicht over een groot deel van Parijs. Dit tezamen genomen is het een bezienswaardigheid die je niet mag missen.

De bouw van de Sacré-Cœur

Omdat er in de Frans-Duitse Oorlog van 1870-1871 in totaal 58.000 slachtoffers vielen werd er ter herdenking aan de doden besloten een grote kerk op de heuvel Montmartre te plaatsen. De bouw duurde van 1875 tot 1914 en de totale kosten voor de bouw waren 40 miljoen Franse frank. De architect van de Sacré-Cœur was Paul Abadie, welke tijdens de bouw in 1884 stierf. Toen was echter de fundering al gereed en kon het werk eenvoudig doorgezet worden door een groep van zes architecten: Lucien Magne, Honoré Daumet, Charles Laisné, Henri-Pierre Rauline en Charles Garnier. De eerstgenoemde heeft de 84 meter hoge toren toegevoegd aan het bouwwerk.

Openingstijden

De Sacré-Cœur is het hele jaar geopend van 06:00 tot 22:30. De koepel en de crypte hebben een kortere openingstijd. Van 1 oktober tot en met 30 april zijn de openingstijden van 09:00 tot 17:00. Van 1 mei tot en met 30 september zijn de openingstijden vanaf 08:30 tot 20:00. Verder kan je er ook elke dag een dienst bijwonen. Deze zijn om 07:00, 11:00 en 22:00. Als je op maandag tot en met vrijdag komt is er nog een extra dienst om 18:30 en op vrijdag is er zelfs nog een dienst om 15:00.

Tickets en prijzen

Er zitten geen kosten aan verbonden om de basiliek te bezichtigen. Wel moet je betalen als je de koepel of crypte wilt bezoeken. Hiervoor betaal je €5,-. Je kunt er ook voor kiezen om deze tickets vooraf online te halen, zo kan je de wachtrijen aan de kassa overslaan.

Een belangrijk feit is wel dat er nette kleding gedragen dient te worden. Draag dus geen shorts of een korte rok, want zij kunnen je dan de toegang tot de kerk weigeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here