Vijf tips voor een onvergetelijke roadtrip met vrienden

0
2249
roadtrip vrienden

De zomer is nog ver weg, maar voor je het weet is het weer zo ver! De hoogste tijd dus om alvast met jouw vrienden te brainstormen over de vakantiebestemming van dit jaar. Zijn jullie de afgelopen jaren naar een ‘vaste bestemming’ geweest, maar zoeken jullie nu iets anders? Dan is een roadtrip absoluut een aanrader. Lekker samen met jouw vrienden rondreizen door één of meerdere landen is namelijk super gaaf. Om het echt helemaal geweldig te maken, delen wij hieronder vijf tips voor een onvergetelijke roadtrip met vrienden!

1. Wat willen jullie zien en doen?

Gaan jullie rondreizen door één land? Of maken jullie een tocht door meerdere landen? Eigenlijk maakt dit niet veel uit, want vooraf een plan maken is in beide gevallen raadzaam. Steek de koppen een aantal keer bij elkaar en ga op zoek naar mooie plekjes en bezienswaardigheden. Gebruik hiervoor het internet, maar vraag ook zeker rond in jouw eigen netwerk. Mogelijk zijn familieleden, kennissen of collega’s ook wel eens in het betreffende land of gebied geweest. Zet alle plekken die jullie willen bezoeken op papier en de basis voor een toffe roadtrip is gelegd.

2. Stippel de route uit

Nu jullie alles wat betreft bezienswaardigheden en activiteiten op papier hebben staan, kan het maken van een route beginnen. Uiteraard is het zaak de route zo efficiënt mogelijk in te delen. Alleen dan slagen jullie er namelijk in om zoveel mogelijk te zien en te doen. Splits de bezienswaardigheden en activiteiten daarom op in bepaalde gebieden en regio’s. Kijk vervolgens of er een logische route te maken is. Lukt dit niet? Dan moeten er misschien toch een aantal dingen geschrapt worden. Of jullie verlengen je vakantie met een aantal dagen.

3. Zorg voor een goede autoverzekering

Bij een roadtrip trekken jij en je vrienden met een auto of busje door één of meerdere landen. Je gaat er natuurlijk niet vanuit dat jullie iets overkomt, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo kun je bijvoorbeeld betrokken raken bij een aanrijding. Ook kan jullie voertuig het tijdens de roadtrip begeven. Jij zit ongetwijfeld niet te wachten op de problemen die als gevolg hiervan ontstaan. Een goede autoverzekering is dan ook een aanrader voor een roadtrip met jouw vrienden. Maar ja, welke kies je in dat geval? Ga een autoverzekering vergelijken en je weet direct welke verzekering in jullie situatie de beste is. Bovendien betaal je op deze manier nooit te veel voor een autoverzekering.

Lees ook: rijd in een gloednieuwe auto door te kiezen voor private lease

4. Overnachtingsplekken regelen

Veel mensen die een roadtrip maken, brengen ter plekke een bezoek aan een camping of appartement. Op de bonnefooi noemen we dat ook wel. Dit is natuurlijk een optie. Indien jullie voor deze optie kiezen, lopen jullie het risico dat er veel campings volgeboekt zitten. Zeker in het hoogseizoen is dit het geval. Daarom is het raadzaam om van tevoren alvast campings te boeken. Eén nachtje met elkaar in de auto of bus slapen is nog wel te doorstaan, maar prettig is het allerminst.

5. Leg alles vast!

Een roadtrip is een onvergetelijke belevenis, zeker wanneer je samen met je vrienden gaat. Helaas kan zoiets niet eeuwig duren. Om de prachtige herinnering niet verloren te laten gaan, doe je er goed aan alles vast te leggen. Alles is misschien wat veel, maar schiet geregeld foto’s en maak filmpjes van mooie, leuke en grappige dingen. Zo blijft de herinnering aan die ene fantastische roadtrip met jouw vrienden namelijk altijd levend!