Hoe boek jij de ideale backpackersreis door Argentinië?

0
1379

Droom jij al een tijdje om er samen met een goede vriend of je grote liefde op uit te gaan? Backpacken wordt steeds populairder en dat komt vooral omdat je lang weg kunt blijven, terwijl je er weinig geld aan kwijt bent. De backpackers bestemmingen als Australië en Azië zitten nu vol toeristen. Daarom is het tijd om een wat minder drukbezocht gebied op te zoeken. Wist je dat Zuid-Amerika ook erg geschikt is als backpack avontuur of bijvoorbeeld een roadtrip? Vooral Argentinië is zeker de moeite waard. In deze blog lees je alles over hoe jij een backpackreis naar Argentinië regelt.

Wat is backpacken?

Backpacken is een manier van reizen waarbij je zo min mogelijk spullen meeneemt. Doordat je zo licht bepakt bent, kun jij je erg snel van de ene plaats naar de andere plaats bewegen. Backpacken houdt in dat je met een grote rugzak op reis gaat en dat je het avontuur wat op je wacht met beide handen aangrijpt. Je reist van hostel naar hostel en soms van land naar land. Deze manier van reizen is vooral populair onder jongeren en net afgestudeerden. Dat komt vooral omdat deze manier van reizen erg betaalbaar is. Een hostel in Azië kost soms maar een paar euro per nacht. Dit is ideaal voor iedereen die voor een goede prijs meer van de wereld mee wil krijgen.

Het leuke aan backpacken is dat je van tevoren niet heel jouw reis uitstippelt. Eigenlijk gaat het er juist om, om zo spontaan mogelijk op reis te zijn. Wanneer je een plek vindt waar je het erg fijn hebt, kan je er gerust langer blijven. Probeer je een nieuwe stad uit maar bevalt deze minder goed? Hop, dan ga je zo weer door naar de volgende bestemming. Dit maakt deze manier van reizen avontuurlijk en erg leuk. Tegenwoordig gaan hele gezinnen zelfs samen op backpack avontuur.

Waarom zou je voor Argentinië kunnen kiezen?

Wist je dat Argentinië een groot en geweldig land voor reizigers is? Er is zo ontzettend veel te zien en te doen. Doordat het land zo uitgestrekt is, vind je er bijna elk klimaat van over heel de wereld terug. Argentinië is eigenlijk de hele wereld in één. Zo kan je genieten van de bergen zoals in de alpen, vind je er rood gesteente zoals de Grand Canyon in Amerika en kan je naar een reuzen gletsjer waar zelfs sneeuw en pinguïns te vinden zijn.  Daarnaast zijn er ook plekken in Argentinië waar je de jungle terugvindt. Wat wil je nou nog meer? Het land is bovendien erg veilig en de mensen zijn er gastvrij. Wanneer je een woordje Spaans spreekt kan je hier zonder problemen genieten van een geweldige reis. Om over het eten en de wijn nog maar te zwijgen.

Wat zijn de voorbereidingen die jij voor jouw avontuur moet treffen?

In Argentinië hoef je geen visum te regelen. Wanneer je er als Europeaan binnenkomt heb je de mogelijkheid om 90 dagen achter elkaar in het land te blijven. Deze drie maanden kan je eenmalig met drie maanden verlengen. Dit betekent dat je dus voor 6 maanden in Argentinië rond zou kunnen reizen, mocht je dat graag willen.