Het bijzondere en veelzijdige Bali

0
1415

Het Indonesische eiland Bali heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een heuse toeristische trekpleister. Toeristen van over de hele wereld boeken massaal een ticket naar dit Indonesische eiland. Van gezinnen, tot koppels tot backpackers; Bali is populair bij een heel breed publiek. Maar wat maakt dit kleine eilandje tussen Java en Lombok nou toch zo populair? Bali is een eiland dat werkelijk álle ingrediënten heeft voor een onvergetelijke reis. Vulkanen, rijstvelden, watervallen, mooie stranden, bijzondere dieren zowel op het land als onderwater, een fijn klimaat en bovenal een warme en gastvrije bevolking.

De oogverblindend groene rijstvelden

Een van de dingen waar Bali om bekend staat, zijn de mooie groene rijstvelden. Je kunt tegenwoordig geen reisaccount op Instagram meer voorbij scrollen, zonder de bekende rijstvelden voorbij te zien komen. En dat deze rijstvelden zo populair zijn is ook niet zo gek. De rijstvelden zijn mooi aangelegd, felgroen van kleur en omgeven door wuivende palmen. Niet zo gek dat menig toerist hier dus een kiekje wil maken voor op Instagram. De meest bekende rijstvelden van Bali zijn: de rijstvelden van Tegalalang en de Jatiluwih rijstvelden.

Struinen door de straten van Ubud

Tijdens je vakantie naar Bali kan een bezoek aan Ubud niet uitblijven. Ubud wordt gezien als het culturele hart van het eiland. Op deze bruisende plek is áltijd wat te beleven. Van leuke hippe restaurants tot de meest uiteenlopende ateliers van verschillende kunstenaars. De straten van Ubud hebben het oog genoeg te bieden. Wanneer je in Ubud bent, moet je ook zeker de kleurrijke markt niet overslaan. Je kijkt hier je ogen uit en kunt tevens gelijk leuke souvenirs voor het thuisfront inslaan! In en rondom Ubud zijn veel mooie hotels te vinden, ideaal als je een aantal dagen van Ubud wilt genieten!

Een rijke flora en fauna

Dat Bali zo populair is, is met haar ongekend mooie flora en fauna geheel begrijpelijk. Naast de mooie rijstvelden, zijn er ook verschillende watervallen te vinden op dit eiland. De Sekumpul waterval in het Oosten behoort toch wel tot de mooiere watervallen. Ook de fauna op het eiland is heel bijzonder en divers. Waar wij hier in Nederland naar de dierentuin gaan om aapjes te kijken, lopen de apen daar gewoon door de straten en over het strand. Ook onderwater is er een hoop moois te zien. Het meenemen of huren van een snorkeluitrusting is dan ook aan te raden.

Shoppen in Kuta

Wil je als afwisseling van de mooie flora en fauna graag even in een Westerse omgeving winkelen? Dat kan, en wel in het toeristische plaatsje Kuta. Deze plaats trekt veel toeristen en daar wordt met de komst van steeds meer grote Westerse ketens goed op ingespeeld. Van leuke kleine toeristische souvenirwinkeltjes tot grote Westerse modeketens in een winkelcentrum, je vindt het allemaal in Kuta. Ook als je tussen het shoppen door even lekker wilt eten, heb je hier keuze genoeg. Van lekker Indonesisch eten, tot Italiaans en zelfs eten bij de grote Westerse fastfoodketens is hier mogelijk. Keuze genoeg dus. Eet smakelijk!