Geld besparen op reis? Deze tips helpen je daarbij!

0
1609

Vroeger was het behoorlijk bijzonder als je op reis ging naar het buitenland, tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld! Reizen is super leuk, maar jammer genoeg niet heel goedkoop. Dit moet alleen niet een reden worden om niet op reis te gaan. Met deze tips zijn er genoeg mogelijkheden om met een beperkt budget te reizen.

Reis niet te snel

Het is niet leuk om op je reis alleen maar onderweg te zijn. Plan daarom rustmomenten in en blijf wat langer op een locatie. Transport kan toch een behoorlijke aanslag zijn op je budget en door niet te snel te reizen kun je meer genieten van de dingen om je heen.

Wees creatief met eten

Op een reis zal je ook moeten eten en dat kan je kosten flink verhogen. Streetfood is dan een goede optie. Vaak is het eten bij straatkramen nog eens veel lekkerder ook. Een win-win dus! Een andere optie om geld te besparen is het zelf koken van jouw eten. Heb je een keuken tot je beschikking of misschien ga je kamperen en heb je een gasstelletje mee? Maak hier dan gebruik van en koop eten in de supermarkt.

Doe je was zelf

Bespaar geld door te kiezen voor handwas in plaats van bij een wasserette of hostel. In veel supermarkten kun je een wasmiddelblok en schrobber kopen. Wellicht ben je iets langer bezig, maar het bespaart wel een hoop geld.

Kies voor gratis activiteiten

In een land zijn vaak talloze activiteiten te doen. Misschien wil je wel gaan duiken in het Great Barrier Reef of raften op een wilde rivier in Nieuw-Zeeland. Super leuke activiteiten, maar hier hangen vaak wel behoorlijk prijskaartjes aan. Doe van tevoren eens onderzoek naar het land. Er zijn genoeg activiteiten die gratis zijn en net zo mooi. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om zelf op avontuur te gaan in plaats van een tour te boeken.

Denk aan je studentenkaart

Ben je nog student? Vergeet dan niet je studentenkaart mee te nemen. Er zijn genoeg musea, activiteiten, transportaanbieders en hostels die korting geven aan studenten. Een slimme zet dus om een beetje geld te besparen!

Maak gebruik van internetcafés

Je kunt vaak internet kopen in hostels, maar een goedkopere optie is toch vaak een internetcafé. Daarnaast is de verbinding vaak ook nog vele malen beter. Misschien kom je nog wel leuke mensen tegen om mee verder te reizen!

Wees flexibel bij het boeken van vliegtickets

Als je dan toch een tijd weg gaat, maakt een dag eerder of later weg niet heel erg uit. Maak hier gebruik van bij het boeken van tickets. Soms kan de ene dag vele malen goedkoper zijn dan een andere dag. Skyscanner is een behulpzame app die het prijsverschil laat zien tussen de vele vliegmaatschappijen.

Na deze tips laat jij je hopelijk niet tegenhouden door een wat lager budget toch? Gewoon gaan!