Rotterdam boven Amsterdam?

0
2659

Je bevindt je op een markt, maar toch sta je overdekt. Overal om je heen zien je de kleuren die je maar kunt bedenken. Tussen de platen zie je raampjes met daarachter netjes ingerichte woningen. Je wandelt verder en je bevindt je nu op de roltrap naar beneden. Je ziet kraampjes met Indisch eten, vissen en een groot assortiment van nootjes. Nu kijk je naar buiten en zie je de stad Rotterdam schitteren in de avond! Ja, je bent in de markthal, een markt die niet alleen een makt is maar van alles. Net zoals de stad Rotterdam. Omdat deze stad wel wat meer aandacht verdient, vertellen je in deze blog alles over Rotterdam en wat je er kunt doen.

Geschiedenis Rotterdam

Vrijwel iedereen uit Nederland weet dat deze stad gebombardeerd is tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat bracht veel schade en verdriet met zich mee. Naast het lijden wat velen hebben moeten ondergaan, heeft de stad tijdens de wederopbouw een opknap mogen ontvangen. De stad werd als het ware opnieuw gebouwd, wat maakt dat de stad moderner is dan de meeste plaatsen in Nederland. Rotterdam werd volledigs vernieuwd op elk gebied. Het centrum werd onder andere naar het westen verplaatst, en gebouwen die in de weg zaten werden gesloopt. Dit gebeurde met als doel Rotterdam nog beter te maken dan voor het bombardement.

Wat is er te doen in Rotterdam

De bekende Erasmus komt uit Rotterdam, waar de naam van het ziekenhuis, de universiteit en de brug van zijn afgeleid. Daarnaast beschikt Rotterdam over heel wat bezienswaardigheden, waardoor de stad veel bezoekers aantrekt. Hetgeen wat we tegenwoordig in Rotterdam kunnen doen lijkt oneindig. Je kunt naar de Euromast, de kubuswoningen en naar de haven. Maar ook shoppen, midgetgolven en verblijven in een heel luxe hotel. Voor jonge kinderen is een bezoek aan Diergaarde Blijdorp een heel leuke herinnering. Of zelfs naar de Bospoldervos! Als het regent, kun je ook denken aan een bezoek aan het trampolinepark Jump XL.

Winkelen in Rotterdam

In Rotterdam ben je zeker niet aan het verkeerde adres als je wilt shoppen. Aangezien Rotterdam goed bereikbaar is, komen veel inwoners uit omliggende steden de stad in om te winkelen. Dit komt natuurlijk door de diversiteit en het grote winkelaanbod van de stad. Je vindt er een Media Markt, de Zara, de Hollister, de Bijenkorf en een filiaal van Lacoste. Je hoeft je ook geen zorgen te maken om je avondeten of een overnachtigsplaats; Rotterdam bezit 1800 horecabedrijven. Dat is een groot aantal in vergelijking met de totale hoeveelheid van Nederland.

De stad in de toekomst

Als je een keer in Rotterdam bent geweest, is het bijna onmogelijk dat je geen hijskranen hebt waargenomen. De stad is bezig met veel bouwprojecten om de skyline van Rotterdam uit te breiden. Een van die projecten is de Zalmhaventoren gelegen naast de Erasmusbrug. Deze toren zal na de bouw de hoogste toren van Nederland worden. Het idee is ook om een volledig nieuwe Kuip te bouwen. Volgens de gemeente Rotterdam moet e stad bovendien groener, schoner en relaxter worden. Daarom wordt er van het Hofplein een ontmoetingsplaats gemaakt voor iedereen die de stad bezoekt.