Duurzaam reizen en toch prachtige bestemmingen

0
1745

Er zijn zoveel dingen te ontdekken op de wereld! Of je nu van steden houdt, architectuur, cultuur of natuur. Er is voor iedereen wel iets. Helaas moet je voor deze plekken toch vaak het vliegtuig pakken en dit is niet vaak de duurzaamste optie. Nu betekent dit niet dat je dan maar je vakantie in Nederland moet doorbrengen, wat overigens erg mooi kan zijn. Er zijn genoeg andere mogelijkheden en hiermee bespaar je ook nog eens CO2-uitstoot door niet voor het vliegtuig te kiezen. Je kunt daarvoor in de plaats met de auto, de bus of met de trein. Hieronder vindt je een aantal interessante bestemmingen.

Fiji VS. Scilly

Fiji kent veel adembenemende witte stranden, maar die witte stranden liggen dichterbij dan je denkt en wel in Engeland om precies te zijn. Het is moeilijk te geloven maar in het zuidwesten van Engeland bevinden zich een aantal kleine eilandjes genaamd Scilly mét een aangenaam klimaat. Toch die witte stranden én het is veel dichterbij.

Chinese muur VS. Muur van Hadrianus

Wie kent de Chinese muur niet. Het is al jaren een bekende toeristische plek en vaak ook erg druk. Daarnaast is de muur intussen zo gerestaureerd dat er nog maar weinig originele muur is overgebleven. Ga daarom naar Engeland en bezoek de Muur van Hadrianus. Deze muur is gebouwd door de Romeinse keizer Hadrianus en stamt uit de jaren 122 na Christus. Deze muur werd gebruikt als verdediging tegen de volkeren uit het noorden (Schotland). Een bijkomend voordeel is dat deze muur nog in originele staat is.

Willemstad VS. Procida

Curaçao is een bekende bestemming en ze spreken er ook nog eens Nederlands. Als hoogtepunt kent Curaçao natuurlijk de kleurrijke stad Willemstad. Ga je heen voor de bezichtiging van de kleurrijke huisjes? Denk dan eerst aan Procida in Italië. Hier vindt je net zulke kleurrijke huisjes als in Willemstad en het is ook nog eens dichterbij huis.

Oerbos VS. Safari

Zuid-Afrika staat bekend om zijn “Big 5”, maar dieren spotten kun je overal. Op de grens van Polen en Wit-Rusland ligt Bialowieza, een prachtig stuk natuurgebied waar nog één van de weinige stukken oerbos van Europa staat. De “Big 5” die je hier kunt spotten zijn de: bizon, wolf, otter, lynx en het edelhert. Mooi meegenomen is dat Bialowieza behoort tot het UNESCO-werelderfgoed.

Grand Canyon VS. Torcal de Antequera

In menig Amerikaanse film komt de Grand Canyon voorbij. Opzich niet gek dus dat mensen deze bestemming op hun bucketlijst hebben staan. Eerlijk is eerlijk, het is ook een prachtige bestemming. Maar deze bestemming kleurt zich niet alleen maar in regenbogen en eenhoorns. De Grand Canyon staat namelijk ook bekend als een van de dodelijkste toeristenbestemmingen. Per jaar overlijden hier ongeveer 12 mensen. Kies daarom voor de Torcal de Antequera gelegen in het natuurreservaat van Andalusië. Dit gebergte kent veel overeenkomsten met de Grand Canyon en beschikt over een speciale flora en fauna. Voordeel is, er is maar 1 persoon overleden in al die jaren.

Best toffe bestemmingen toch? En je bespaart er ook nog eens een hoop CO2-uitstoot mee. Probeer het eens!