Deze componenten moet de ultieme rondreis bevatten

0
1357

Of je nu een roadtrip gaat maken door eigen land, of een rondreis maakt door Zuidoost Azië, bij een mooie rondreis wil je natuurlijk dat deze perfect in elkaar zit zodat je alles eruit kunt halen wat erin zit. Een goede voorbereiding en planning zijn daarom het halve werk. De meer ervaren reiziger draait zijn hand er wellicht niet voor om, maar als je gaat beginnen aan je eerste rondreis of roadtrip volgen in dit artikel wat tips om tot de ultieme reis te komen.

Maak een lijstje van must sees
Als je bepaald hebt wat je bestemming is, maak dan eerst een lijstje met alles in dat land of dat gebied wat je zeker gezien wilt hebben. Dat kunnen bezienswaardigheden zijn, maar ook natuurgebieden, bijzondere restaurantjes of leuke activiteiten. Door vooraf op een rijtje te zetten wat je zeker niet wilt missen, kun je achteraf geen spijt krijgen van iets dat je niet gedaan hebt. Doe alsof je maar één kans hebt en nooit meer naar dit land terug zult keren. Vervolgens kun je bij het uitstippen van je route rekening houden met al deze must sees.

Zorg voor een goede mix
Veel afwisseling in je rondreis zorgt voor een breed scala aan ervaringen. Hoewel de ene persoon meer een strandmens is en de ander liever een actieve vakantie heeft, kan juist een mix zorgen voor een avontuurlijk gevoel. Bovendien heb je zo meer kans dat het gehele reisgezelschap de reis van zijn of haar leven beleefd. Ga dus de ene dag een historische bezienswaardigheid bekijken en ga de volgende dag hiken door een natuurgebied of snorkelen tussen de zeeschildpadden. Wissel ook steden af met mooie natuurgebieden en luxe hotels met knusse B&B’s. Zo heb je op alle vlakken afwisseling en als het ene misschien iets blijkt tegen te vallen heb je daar altijd iets tegenover staan waar je wel heel enthousiast van wordt. Bovendien leer je op deze manier een land het beste kennen.

Voeg een grensverleggend element toe
Om je reis echt onvergetelijk te maken is het erg leuk om iets toe te voegen wat je eigenlijk anders niet zo doen. Op reis ben je wat losser en avontuurlijker en er zijn genoeg landen die activiteiten te bieden hebben die je thuis niet kunt doen of niet zou doen. Je kunt hiermee je grenzen verleggen, jezelf beter leren kennen en ook al vind je het misschien een beetje spannend, achteraf zal je een kick krijgen en ontzettend trots op jezelf zijn dat je het toch maar mooi gedaan hebt. Of dit nu gaat om bungeejumpen, parasailen, abseilen of leren skiën, dit soort ervaringen zal je voor de rest van je leven bijblijven.

Ontspanning als afsluiting
Om je reis ultiem af te sluiten eindig je met ontspanning in een luxe setting. Afhankelijk van je bestemming kun je kiezen voor een klein tropisch eiland met witte zandstranden, een luxe boetiek hotel met privé zwembad of een wellness hotel waar je jezelf heerlijk laat verwennen. Door je reis op deze manier af te sluiten heb je de kans om eens uitgebreid op de reis terug te kijken en jezelf te belonen voor de reis en ontwikkeling die je doorgemaakt hebt. Nog eventjes echt genieten en stilstaan bij alle mooie ervaringen voordat het echte leven weer gaat beginnen.