Time is money: goed time management is slim

0
883
time management

Tijd is geld. Je hoort het zo vaak. Is het een cliché? Een open deur? Waarschijnlijk niet. Want willen we niet alles snel, snel, snel? En komen we niet altijd tijd tekort? En hebben we geen grote plannen als we meer tijd zouden hebben? Ja toch. Dus time IS money. Meer tijd kun je niet kopen. Beter met je tijd omgaan, kun je wel doen. Sterker nog: dit kun je leren. Laten we eens kijken hoe.

De coronacrisis was een eyeopener voor velen

Kijk, we zullen zeker niet beweren dat de corona pandemie gunstig is geweest. Wat een rottijd hebben we achter de rug. Maar zoals met alle moeilijke dingen geldt wel dat we ervan hebben kunnen leren. De coronacrisis was voor velen een eyeopener. Zeker op het gebied van werk. Want ineens waren alle kantoren dicht en waren werkplekken niet meer beschikbaar. Thuiswerken werd van een luxe voor weinigen tot een must voor velen. Videobellen werd het nieuwe meeten. De eerste paar weken was het waarschijnlijk hartstikke relaxed: lekker thuiswerken. Totdat de realisatie ineens kwam: het is soms toch verdomde moeilijk.

Haal jij wel het maximale uit thuiswerken?

Wees eens eerlijk: heb jij de afgelopen tijd wel het maximale uit thuiswerken gehaald? Het is helemaal niet erg als dit niet gelukt is. Dit blijkt voor heel veel mensen moeilijk. Want kun jij op tijd aan de slag gaan, je niet laten afleiden en een hele dag knallen? Of raak je toch een beetje afgeleid door die telefoon, Netflix of spelcomputer? Het antwoord weet je waarschijnlijk voor jezelf al. Mocht je voor jezelf tot de conclusie komen dat thuiswerken beter kan, dan is een cursus thuiswerken misschien wel wat voor jou. Sorry… een cursus thuiswerken? Bestaat dat? Jazeker. En hij komt geen moment te vroeg nu een groot deel van Nederland ook na de corona pandemie regelmatiger thuis zal blijven werken. Optimaal thuiswerken is iets dat je kunt leren.  Dat gun jij jezelf toch?

Word nog effectiever met een cursus time management

Of het nu gaat om thuiswerken, werken op locatie, vergaderen, administratie doen, whatever: time management is voor veel van ons een uitdaging. Hoe bepaal je jouw prioriteiten? Hoe vlieg je de werkzaamheden aan? Hoe ben je het meest effectief? Hoe deel je jouw dag in en tegen welke dingen zeg je nee? Deze en nog tal van andere vragen moeten veel van ons dagelijks beantwoorden. En dat is niet gemakkelijk.

We schreven eerder al: time is money. Dus tijd besparen, betekent geld besparen. Of geld maken. Hoe het ook zij: van slim time management word je nooit slechter. Wil jij ook weten hoe jij op dit gebied stappen maakt? Ben jij iemand die het maximale uit zichzelf wil halen en altijd streeft naar verbetering? Dan zul jij zeker gebaat zijn bij een timemanagement training. Zo’n training vergt een korte investering van tijd, maar je gaat er natuurlijk op dagelijkse basis kostbare tijd mee besparen. En je zult minder werkstress ervaren omdat je jouw tijd optimaal leert benutten en dus je taken makkelijker af krijgt.