Spotify – de digitale muziekhub van nu

0
1093

Muziek luisteren doen we allemaal graag. In de trein, op het werk, of lekker in de tuin, muziek luisteren is altijd een manier om echt je moment te pakken. Tegenwoordig luisteren we het meest naar muziek via onze telefoons, dus is de manier hoe we onze muziek verzamelen ook veranderd. Vroeger kon je albums of singles kopen in de winkel, maar tegenwoordig streamen we de meeste muziek online. Spotify is hier een van de grootste platformen voor. Met duizenden nummers zomaar verkrijgbaar is het een enorm populair platform geworden en voor de meeste muzikanten ook de ideale manier om hun muziek bij hun fans te krijgen.

Luister wat je zelf wil

Spotify is een platform waar je als gebruiker een account op maakt. Hier kun je dan jouw lijsten maken met je favoriete nummers, zodat je altijd de muziek kunt luisteren die je zelf leuk vind. Ook kun je je favoriete artiesten volgen, zodat je hun nieuwste hits meteen kunt beluisteren. Op basis van welke muziek je veel luistert geeft Spotify je ook elke week een afspeellijst met nummers die zij denken dat jij leuk vind. Zo kun meer muziek vinden die je leuk vind om toe te voegen aan je afspeellijsten.

Naast muzieknummers heeft Spotify ook heel veel podcasts om te luisteren. Podcasts zijn vaak langere gesprekken tussen mensen, waar mensen verhalen vertellen of juist een discussie voeren ergens over. Veel mensen zeggen het vaak fijn te vinden om een podcast op te zetten als ze ergens mee bezig zijn, zodat je toch wat stemmen om je heen hebt om je af en toe een beetje af te leiden, maar niet zoveel als muziek dat zou doen.

Offline luisteren met Spotify Premium

Om nummers te streamen op Spotify heb je een internetverbinding nodig, maar soms wil je muziek luisteren als je even geen internet beschikbaar hebt. Daarvoor is Spotify Premium. Spotify Premium is een abonnement dat je afsluit, waardoor je je afspeellijsten of podcast-afleveringen kunt downloaden om ze te luisteren wanneer je maar wil. Ook haalt Spotify Premium de advertenties weg die bij gratis gebruikers tussen nummers door te horen zijn.

Spotify Premium komt in verschillende pakketten. Zo kun je een Spotify Family abonnement afsluiten met jezelf en 5 anderen. Studenten krijgen vaak ook aparte aanbiedingen, zoals een aantal maanden voor een lagere prijs een abonnement afsluiten.

Luister alleen of met vrienden

Een van de nieuwste functies van Spotify is Spotify Sessions. Hiermee kun je meerdere mensen tegelijk 1 account laten besturen, zodat je met meerdere telefoons dezelfde wachtrij met nummers aan kan passen. Zo kan iedereen zijn favoriete nummer toevoegen aan de afspeellijst.

Weet je niet wat je wil doen terwijl je een podcast of muziek luistert? Probeer dan eens Diamond Painting, een nieuwe manier van schilderen met kleine diamantjes. Lees in dit artikel meer over Diamond Painting.