Nieuwe trend: diamond painting

0
866

Wellicht heb je er ooit van gehoord of het in de laatste weken voorbij zien komen: diamond painting. Dit is tegenwoordig helemaal een nieuwe trend, natuurlijk ook omdat veel mensen thuis zitten en dan toch iets te doen willen hebben naast boeken lezen en films kijken bijvoorbeeld. Diamond painting, wat is dat eigenlijk? En wat is er precies leuk aan, waar haal je goedkoop paintings om mee aan de slag te gaan? In dit artikel lees je daar wat meer over. Dan hoef jij je niet meer te vervelen.

Wat is het?

Diamond painting spreekt eigenlijk wel deels voor zich, je gaat iets creeren met diamantjes. Nu zijn het natuurlijk geen echte diamantjes, maar kleine glimmende steentjes. Vaak in een vierkantje of een rondje van een paar millimeter doorsnee. Het is de bedoeling dat je deze kleine steentjes op een canvas plakt waardoor er een afbeelding ontstaat. Wanneer je een pakketje koopt om hier mee aan de slag te gaan, dan kies je dus een bepaalde afbeelding. Daarbij krijg je dan de benodigde steentjes, samen met een bakje om de steentjes in te doen, een pennetje om ze te plaatsen en wat lijm zodat het blijft hangen.
De afbeelding heeft een plakkende laag zodat de steentjes zonder al te veel moeite blijven plakken. Het is een soort van schilderen op nummer, maar dan dus met hele kleine steentjes. Je kan dus ook gewoon precies doen wat er aangegeven staat. Je kan hiervoor dus kiezen uit verschillende afbeeldingen. Zo kan je gaan voor een natuurafbeelding, maar ook dieren of bloemen bijvoorbeeld.

Met eigen foto!

Tegenwoordig kan je dit ook doen met een eigen foto. Dan moet je online jouw foto uploaden en dan krijg je dit thuisgestuurd. Erg leuk om te doen en dan bijvoorbeeld aan iemand te geven. Het is dan een cadeautje waar ook echt tijd in heeft gezeten, altijd leuk! Je kan natuurlijk ook een foto van je huisdier bijvoorbeeld gebruiken. Ontzettend leuk om iets te maken dat herkenbaar voor je is en waar je waarde aan hecht. Dit kan vaak via Nederlandse webshops, wel betaal je hier wat meer voor dan voor een standaard afbeelding. Dat is natuurlijk ook logisch, ze moeten dat speciaal voor jou maken.

Maar waar koop ik dit en wat kost het?

Veel van deze schilderijen kan je kopen via bol.com bijvoorbeeld, maar ook via heel veel websites die speciaal hiervoor zijn opgezet. Hier betaal je gemiddeld zo’n twintig euro voor, maar je zou natuurlijk ook iets via AliExpres kunnen bestellen als je dat zou willen. Dat scheelt vaak veel geld, aangezien je ze daar voor ongeveer vijf euro kan scoren. Genoeg mogelijkheden om het dus te kopen waar jij zou willen. Met vrijwel elk budget kan je dit dan ook doen, erg leuk om deze hobby op te pakken. Wellicht met iemand anders of juist alleen, samen met een lekker muziekje op. Maak er wat fijns van en verwen jezelf met een nieuwe hobby.

Toch liever zelf de deur uit? Lees dan deze tips over een uitje op vakantie bijvoorbeeld.