zondag, mei 31, 2020

Uitjes voor in de vakantie

Post date:

Author:

Category:

Je hebt kinderen of je hebt samen zin om er op uit te gaan in de vakantie? Je hebt dan vast en zeker wel een paar tips nodig om wat leuks te kunnen plannen. Daarom hebben we een paar leuke uitjes op een rijtje gezet die je met kinderen sowieso kunt uitvoeren. Een leuke manier om zo samen vakantie te vieren en ook even uit huis te gaan. Ook thuis kun je het erg leuk maken en ook daarvoor hebben we een paar tips. Lees het op je gemak door en dan kun je zelf nagaan wat de mogelijkheden voor jou zijn.

Een dagje naar zee

Even lekker uitwaaien samen of met de kinderen aan zee, genieten van het uitzicht en een hapje eten en wat drinken in een strandtent. Je hebt alle tijd om er even tussenuit te gaan, dus neem deze tijd ook en zorg dat je gaat zien hoe prettig het kan zijn. Je hebt veel stranden die je het hele jaar door kunt bezoeken. Weer of geen weer, aan zee is het altijd lekker om uit te waaien!

De dierentuin

Zin om dieren te bekijken en niet ver weg te gaan? Er zijn een aantal dierentuinen die je kunt bezoeken in Nederland en daar kun je je dag wel vol maken. Je komt er leeuwen en tijgers tegen, maar ook zeehonden en ijsberen, apen en andere dieren. Neem de tijd om alles te bekijken, vergeet je fotocamera niet en je hebt een heerlijke dag samen!

Een museum bezoeken

Een rustig dagje om van alles te bekijken, je kunt uitleg krijgen in een museum of navraag doen als je het wilt weten. Sommige kinderen vinden het interessant om bijv. een collectie uit de Oudheid te bekijken, dit kan dan ook bij een museum. Er zijn verschillende soorten die je kunt bezoeken dus neem de tijd en ga er samen op uit!

Picknicken

Dit kan bij je thuis in de achtertuin of in de buurt. Toch met zijn allen er op uit en je hoeft er niet veel voor te doen. Maar het is wel erg gezellig om samen te zijn en samen te eten.

Thuis koekjes bakken

Kinderen vinden het vaak ook erg leuk om thuis wat te doen, zoals koekjesbakken of een cake. Je hebt de tijd om samen boodschappen te doen en alles voor te bereiden. Samen deeg kneden, leuke vormen maken, genieten van de geur die vrijkomt als de koekjes in de oven staan en dan… smullen maar!

Speurtocht in de buurt

Je kunt voor elkaar een speurtocht uitzetten en dan kijken wie het beste de aanwijzingen van de ander op kan volgen. Je kunt in je eigen regio iets uitzetten en kijken hoe leuk dat is met kinderen (ook leuk voor een kinderfeestje).

Pretpark bezoeken

Een leuke bezigheid, maar ook zeker een aanrader! Kinderen zijn er vaak dol op, een dagje vol spanning en avontuur. Zorg dat je het samen ook mee gaat maken in het weekend of een vakantiedagje. Houd wel rekening met langere wachtrijen in de vakantie, want er zijn veel gezinnen die naar een pretpark gaan.

Zelf je kapsel kunnen bijwerken

Zelf je haar kunnen knippen, zou dat niet gemakkelijk zijn? Misschien wil je het niet geloven, maar het is wel echt mogelijk. Zeker wanneer...

Procureur: multifunctioneel braadstuk in zomer en winter

Wel eens een mooi varkensbraadstuk gemaakt? Niet? Doen! En dan zeker eens proberen met procureur. Procureur is sowieso een goed idee en je kunt...

Zo maak je sparen jouw lifestyle

Sparen is belangrijk. Dat leer je al op jonge leeftijd. Het is alleen lastiger dan het lijkt om een goed bedrag bijeen te krijgen....