Leer elkaar beter kennen door deze spelletjes

0
1237

Als je weer eens met een groep vrienden bij elkaar zit of de familie weer ziet na een lange tijd, dan is het altijd gezellig om bij te kletsen. Ook is het leuk om elkaar nog beter te leren kennen en dat kan door middel van spelletjes. Denk bijvoorbeeld aan spellen waarbij je vragen aan elkaar kan stellen en moet beantwoorden, maar ook aan spelletjes waarbij je elkaar kan gaan ranken. Heb je wat inspiratie nodig, dan ben je hier op het goede adres. Lees mee om de leuke spelletjes te weten te komen zodat je het ook kan gaan doen met een groep vrienden of familie. Het kan natuurlijk ook leuk zijn om dit met vreemde mensen te doen, dan leer je elkaar direct beter kennen. Het is een leuke en speelse manier om het ijs te breken.

Kletsen met de kletspot

Wellicht heb je er ooit van gehoord; de kletspot. Dit is letterlijk een pot waardoor je de hele avond kan gaan kletsen met elkaar. Er zitten namelijk kaartjes in met vragen, die iedereen dan moet beantwoorden. Hoe je het precies doet moet je natuurlijk zelf weten, je kan ook doen dat iedereen een eigen vraag pakt en die zelf moet beantwoorden. Vaak ontstaat er een gezellig gesprek rondom de vragen. Denk bijvoorbeeld aan ‘wat zou je doen als je een miljoen euro’s wint?’ of vragen zoals ‘wat is jouw leukste vakantieherinnering?’. Er leuk om elkaar op deze manier wat beter te leren kennen.

Het ‘dilemma op dinsdag’ spel

Een ander spel om te spelen om elkaar beter te leren kennen op een laagdrempelige manier, is om voor dit spel te gaan. Wellicht ken je het wel dat het op social media soms voorbij komt; twee stellingen waaruit je moet kiezen. Vaak zijn het ook hele bizarre stellingen, denk bijvoorbeeld aan ‘Altijd bij een vreemde op schoot zitten in het openbaar of één dag per week uit de vuilnisbak van de buren eten?’. In dit spel is er maar één regel: je moet namelijk een keuze maken. Het is een grappig en sociaal spel, want het kan ook zorgen voor wat discussies en verwarring. Erg gezellig om te spelen en het zet je soms aan het denken.

Vertellis

Het vragenspel met kaarten van Vertellis is echt leuk en net wat anders dan andere kaartspellen die vooral op entertainment zijn gericht. Dit kaartspel heeft namelijk ook vaak een diepere betekenis en zorgt dan ook voor de wat diepere gesprekken. Je hebt allemaal verschillende uitvoeringen van dit spel, bijvoorbeeld een feestdagen-editie of een vrienden-editie. Leuk om het spel te kopen wat je gaat gebruiken, dit zorgt namelijk voor veel goede gesprekken. Erg gezellig om eens te doen en zo ligt er ook geen druk op dat er soms een ongemakkelijke stilte valt; er zijn namelijk altijd wel dingen om over te kletsen!

Heb je zin gekregen om dit in te zetten voor een date bijvoorbeeld? Dat kan natuurlijk ook. Meer tips kan je vinden in deze blog, veel plezier!