Cocktails schenken zonder alcohol te serveren?

0
862

Wil je er een leuke avond van maken? Dan weet je wat je nodig hebt, goed gezelschap en een leuke activiteit. Vroeger zou je daar misschien ook lekkere drankjes bij in het rijtje zetten. De tijden veranderen en je vindt het drinken van alcoholhoudende dranken lang niet meer zo aantrekkelijk als vroeger. Daarom is het juist ook fijn om voor een alternatief te kunnen kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld cocktails maken die je wel het gevoel geven dat je een drankje in je hand hebt, maar die verder gewoon alcoholvrij zijn. Zo blijf je ook nog eens gewoon lekker fris en heb je ook nog wat aan morgen. Je leer hier hoe je dat aanpakt.

De basis blijft hetzelfde

Het is belangrijk om goed te begrijpen hoe een cocktail zonder alcohol in elkaar moet steken. Het fijne is dat de basis voor de cocktails gewoon hetzelfde blijft. Denk dan bijvoorbeeld aan sapjes, stukjes fruit, ginger ale en kruiden. Dat is ook de reden waarom het blijft aanvoelen alsof je een echte cocktail drinkt. Voor 90 procent, of soms zelfs meer, is het gewoon het drankje wat je altijd drinkt. Daaruit kan je dus ook afleiden dat je eigenlijk elk soort drankje op deze manier kan maken. Het is alleen belangrijk dat je wel weet hoe je dat ene element, alcohol, wel goed moet vervangen. Dat hoeft echter helemaal niet lastig te zijn als je weet hoe.

Vervangers voor alcohol kiezen

Om de cocktail af te ronden heb je een vervanger voor de alcoholhoudende dranken te vinden. Je kan niet gewoon alles bij elkaar brengen en dan de alcohol weglaten. Dit zou namelijk de cocktail net iets te veel veranderen. In plaats daarvan kies je bijvoorbeeld voor een bittertje. Dit is een goede vervanger voor alcohol. Ook is het een optie om voor 0.0 te gaan. Waar het ooit begon met bier, gevolgd door wijn, zijn nu bijna alle alcoholhoudende dranken ook in een alcoholvrije variant te krijgen. Dit benadert de smaak van het echte drankje natuurlijk het best. Dat maakt het alleen maar aantrekkelijker om ervoor te kiezen. Het geeft je de zekerheid dat het smaakt.

Steeds weer iets nieuws proberen

De opkomst van de cocktails zonder alcohol brengt ook voordelen met zich mee. Wat je namelijk kan doen op deze manier, is veel meer uitproberen. Je kan immers niet dronken worden, met alle gevolgen van dien. Zelfs als je vijf of zes verschillende opties op een avond uitprobeert, kan er nog altijd weinig met je gebeuren. Dat maakt het ook wat gemakkelijker om nu eens definitief te bepalen wat jij nu eigenlijk het lekkerst vindt. Dat is natuurlijk ook belangrijk, want daarmee maak je het genieten dus ook alleen maar groter. Uiteindelijk is dat ook de reden waarom jullie drankjes aan jullie gezellige avondjes met elkaar toevoegen. Alle reden om dus zoveel recepten als mogelijk te verzamelen en gewoon te gaan uitproberen. Sterker nog, je hebt daarmee direct ook een leuk idee voor het eerstvolgende avondje met elkaar!