De leukste dingen om thuis te doen met je beste vriendin

0
3070

Je hebt een weekend gepland om eens wat quality time te hebben met je beste vriendin. Naast het feit dat jullie vast een hoop hebben om over bij te kletsen, zijn er natuurlijk ook andere leuke dingen die je wil doen. Helaas vallen sommige plannen in het water, omdat je thuis moet blijven vanwege het slechte weer of in het geval van 2020: Covid-19. Een dagje winkelen, uiteten en samen op stap zit er dus helaas niet in. Hier zetten we een aantal leuke, creatieve dingen op een rijtje die jullie samen thuis kunnen doen. geen moment verveling en een leuk weekend met mooie nieuwe herinneringen.

  • High Tea time! Ondanks dat jullie niet naar jullie favoriete lunchroom kunnen, kun je alsnog lekker genieten van een high tea. Zoek wat leuke receptjes uit en duik samen de keuken in. Zet jullie favoriete muziek aan en maak er een kook-dans-feestje van.
  • Samen knutselen. Ga eens lekker samen knutselen aan tafel met een kop thee en leuke muziek op de achtergrond. Maak bijvoorbeeld sierraden voor elkaar. Je kunt klei kopen om bedeltjes van te maken of je haalt je oude sierraden uit elkaar en maakt hier nieuwe sierraden van. Zo heb je iets te doen en een aandenken aan jullie vriendinnenweekend.
  • Maak iets van klei. Je kunt, naast bedeltjes, natuurlijk veel meer maken van klei. Er zijn vele soorten en kleuren klei dus jullie kunnen alle kanten op met jullie creaties.
  • Een mini wijnproeverij. Ga samen naar de supermarkt of slijterij en kies wat wijntjes uit die jullie nog niet kennen. Spreek af dat jullie je allebei verdiepen in een paar soorten wijn. Koop ook wat lekkere hapjes die passen bij de wijnen die jullie hebben gekocht. Als jullie ’s avonds gaan proeven kunnen jullie elkaar vertellen over de wijn die jullie drinken.
  • Geef elkaar een make-over. Een echte meidenactiviteit met make-up, nagellak en elkaars haar doen. Wil je een heftige make-over met een ander kleurtje in je haar? Lees dan eens het artikel over haarverf.
  • Dance the night away. Maak een afspeellijst met jullie favoriete liedjes en swing erop los. Dans en zing mee met je jullie favoriete hits. Heb je een spelcomputer met een dansspel zoals Just Dance? Dan is dit helemaal top voor jullie dance party. Plus: je hebt je dagelijkse work-out weer gehad.
  • Maak een portrettekening. Dit staat garant voor buikpijn van het lachen. Mits een van jullie natuurlijk een ware Picasso is. Teken een portret van elkaar en laat deze pas aan elkaar zien als ze allebei af zijn. Misschien leuk als nieuwe profielfoto?
  • Speel een spelletje. Spit de kast door voor de leukste bordspellen en kaartspellen voor een avondje ouderwetse gezelligheid.
  • Houd een filmmarathon. Kies samen een hele reeks films uit die jullie graag willen kijken. Trek je leukste pyjama aan, maak wat popcorn en plof samen lekker op de bank.

Heb je een beetje inspiratie opgedaan? Bel dan snel je vriendin om wat in te plannen. Veel plezier!