4 tips over omgaan met buren en huisgenoten

0
1632

Vooral als je in de stad woont, zul je het probleem herkennen: je leeft samen met vervelende huisgenoten of naast buren die altijd maar klagen. De huizen in de stad zijn nu eenmaal klein en niet altijd goed geïsoleerd, dus het is moeilijk elkaar niet tot last te zijn. Hoe ga je met buren en huisgenoten om en zorg je toch dat je je eigen leven kunt leiden? Als je in zo’n huissituatie woont of binnenkort gaat verhuizen naar een gedeeld huis, is het handig deze tips door te nemen om grote problemen te voorkomen. Als je gaat verhuizen, bekijk dan ook deze handige tips om snel te verhuizen.

Hou contact

Uiteraard is contact onderhouden met jouw huisgenoten en/of buren het allerbelangrijkste. Als je het goed kunt vinden met jouw huisgenoot, zit je waarschijnlijk allang goed. Maar als vriendschap er niet van komt, is het toch belangrijk te blijven praten. Door vriendelijk met elkaar om te gaan zijn er al heel veel irritaties te voorkomen. Dus wees aardig en vraag eens aan je buurman of je iets mee kunt nemen van de supermarkt als je hem tegenkomt op de gang, of doe een keer de afwas van je huisgenoot als je toch bezig bent.

Betrek ze bij jouw plannen

Daarnaast is het belangrijk ze te betrekken bij jouw plannen. Als je huisgenoot weet dat het je grootste droom is om dj te worden en je daarin steunt, zal hij het vaker accepteren als jij ’s avonds laat nog muziek draait. Laat de buren ook even weten als je een feestje wilt geven, of nog beter, nodig ze ook uit! Zo zijn ze voorbereid en zullen niet meteen de politie bellen als jouw bas nog steeds dreunt wanneer zij al onder de wol liggen.

Ruim je rommel op

Veelvoorkomende problemen tussen huisgenoten gaan natuurlijk over opruimen en schoonmaken. Zorg daarom altijd dat jij jouw deel hebt gedaan. Niet alleen om je aan de afspraak te houden, maar ook omdat jij daarmee een voorbeeld kunt zijn: je huisgenoten zullen waarderen dat jij altijd het aanrecht schoon achterlaat, en zullen zich verplicht voelen dat ook te doen. Zo hoeft er geen ruzie aan te pas te komen; jij geeft het goede voorbeeld en met jouw positiviteit zorg je ervoor dat iedereen dat van je overneemt!

Pakketjes laten bezorgen

Sinds het shoppen op internet zo populair is geworden, is het aantal pakketjes dat elke dag wordt rondgebracht ontzettend gestegen. Het pakketjes aannemen voor buren is daarmee een van de grootste irritaties geworden. Het beste wat je kunt doen als je weet dat je niet thuis zult zijn, is gewoon het pakketje laten bezorgen bij een pakketpunt. Je hoeft je buren niet lastig te vallen en eigenlijk is het ook veel prettiger voor jou: je bent niet afhankelijk van wanneer jouw buren thuis zijn om je pakketje weer op te halen, maar je kunt langs het dichtstbijzijnde pakketpunt gaan op het moment dat jou het beste uitkomt!