Hoe kom jij van jouw liefdesverdriet af?

0
1530

Vreselijk. Jouw relatie is uit en je weet even niet waar je het zoeken moet. Het maakt niet uit of je lang of kort met iemand samen bent geweest. Wanneer een relatie op de klippen loopt is dat nooit leuk. Je kunt er mentaal en fysiek last van hebben als jouw relatie stopt. Dit komt vooral door de stress die erbij komt kijken. Daarnaast kan het voelen alsof jij jouw maatje en steun en toeverlaat kwijt bent. Sommige onderzoekers zeggen ook wel dat het beëindigen van een relatie gevoelens van rouw kunnen oproepen. Iedereen gaat er natuurlijk op zijn/haar eigen manier mee om. In dit artikel lees je wat jij kunt doen wanneer je liefdesverdriet ervaart.

Probeer los te laten

Het is niet goed om nog contact te zoeken met een ex. Probeer diegene los te laten en verder te gaan met je leven. Vooral wanneer je ziet dat de ander jou loslaat, is het tijd om hetzelfde te doen. Liefdesverdriet laat je leeg, verdrietig en angstig of zelfs boos voelen. Deze emoties zijn niet fijn en het is belangrijk dat jij je weer beter gaat voelen. Wist je dat het bevrijdend kan voelen om jouw ex los te laten? Je verdient meer dan de pijn en het verdriet. Jij verdient iemand die je blij maakt en waar je gelukkig en verliefd door wordt. Het mooie is dat er vanzelf iets nieuws op jouw pad zal komen. Wanneer je het niet verwacht, gebeuren er vaak juist hele mooie dingen. Wie weet vind je de tijd voor jezelf wel superfijn en leer jij jezelf alleen maar beter kennen nu jouw relatie over is.

Grijp de kans om nieuwe ervaringen op te doen

Wanneer er ingrijpende dingen in jouw leven gebeuren, heb je altijd zelf in de hand hoe jij hierop reageert. Je hebt de mogelijkheid om een nieuwe weg in te slaan, of dezelfde weg keer op keer te bewandelen, terwijl je niet van diezelfde wandeling geniet. Sta er na een breuk bij stil wat jij echt wil. Wat heb je altijd al eens willen proberen of leren? Denk eens aan wat jij uit dit leven wil halen. Het gaat om jou in deze situatie en alleen jij kunt ervoor zorgen dat jij je fijn voelt. Je hebt niet per se iemand in je leven nodig die dat voor je doet. Wanneer je niet gelukkig met jezelf bent, gaat iemand anders je ook niet gelukkig kunnen maken.

Geef nooit op

Het is logisch dat jij je na de breuk niet goed voelt. Houden van een ander persoon is een ingewikkeld proces en een hele sterke emotie. Sommige mensen hebben een paar dagen, weken, maanden of jaren nodig voor zij over de pijn van een relatiebreuk heen zijn. Het belangrijkste is dat je stappen vooruit zet. Al zijn dit hele kleine stapjes, zorg dat jij je op jezelf focust. Jij bepaalt wat je wel of niet fijn vindt en de liefde hoort een aanvulling op jouw leven te zijn, niet iets waar je alleen maar voor leeft. Na een tijdje zie je vanzelf in wat je blij maakt.