Hoe houd je een lange relatie leuk?

0
2436

Veel mensen, die al langer met dezelfde partner in een relatie zitten, lopen tegen hetzelfde probleem aan: hoe houd je een langdurige relatie interessant? Je hebt vrijwel geen geheimen meer voor elkaar, kent elkaar door en door, ook op de momenten die anderen nooit te zien krijgen. Je partner ziet je op je gênantste en kwetsbaarste momenten. Hierdoor kan het voorkomen dat de spanning er een beetje vanaf gaat; je voelt je veilig bij elkaar. Er zijn manieren om je veilig te voelen in een relatie, en toch de relatie interessant te houden!

Blijf met elkaar op date gaan

Een makkelijke manier om variatie in je relatie aan te kunnen brengen is door met elkaar op date te blijven gaan. Plan een vaste dag per week, of maand, in waar je met elkaar afspreekt iets leuks te gaan doen. Dit kan uiteenlopen van een uitgebreid diner thuis, tot een nachtje weg. Waarom zou je enkel aan het begin van de relatie met elkaar op date gaan? Door een vaste tijd te reserveren in je week of maand blijf je tijd voor elkaar vrij maken. Tijd die je anders misschien wel zou vergeten.

Goede communicatie

In een goede relatie is communicatie tussen de partners ontzettend belangrijk. Als je niet meer met elkaar communiceert, loop je de kans langs elkaar heen te gaan leven en uit elkaar te groeien. Vervolgens kan dit zelfs leiden tot het einde van de relatie, wat je natuurlijk wil voorkomen. Blijf met elkaar communiceren. Dat betekent niet enkel vragen hoe de dag van je partner was, maar ook het aangeven als je het ergens niet mee eens bent zonder dat dit direct leidt tot ruzie. Luister naar elkaar en blijf altijd eerlijk.

Geef elkaar genoeg aandacht

Heeft je partner een lange stressvolle dag op het werk gehad? Geef hem of haar dan een avondje rust of juist een luisterend oor. Aandacht kun je op allerlei verschillende manieren aan elkaar geven. Dit hoeft niet per se te betekenen dat je actief bezig bent met de ander. Mocht je partner in een slecht humeur zijn en tijd voor zichzelf nodig hebben, geef je partner die tijd dan ook. Soms kost het slechts een korte tijd om tot rust te komen en vervolgens kunnen jullie weer samen de avond tegemoet gaan.

Verras elkaar met iets kleins

Iedereen houdt van positieve verrassingen. Dit kan in de vorm van een bos bloemen zijn, maar ook in de vorm van iets kleins als pak hem beetje een rugmassage. Het op deze manier verrassen van je partner laat zien dat je aan de ander denkt en ze blij wil maken. Bij het verrassen van je partner hoef je niet per se groots uit te pakken. Je kunt ook simpelweg een presentje kopen dat je onderweg naar huis tegenkwam en je aan je partner liet denken. Maar ook met het geven van een korte rugmassage, kun je zorg en begrip tonen.