Make-up

0
1666
Make-up

Schoonmaken huid

Het schoonmaken van de huid is het allerbelangrijkste voordat jij met je make-up begint. Dat kan met gewoon water of met een lotion. Je gezicht voelt dan heerlijk fris en zacht aan. Alle make-up moet grondig verwijderd worden. Je zult je er zeker een keer schuldig aan hebben gemaakt om na een avond stappen snel je bed in te duiken. Dat is erg slecht voor je huid. De huid moet ’s nachts goed kunnen ademen en dat kan alleen als alle make-up goed is verwijderd. Geen zin en moe, toch even je huid schoonmaken en bijvoorbeeld een nachtcrème gebruiken. Gebruik veel water en dep de huid daarna droog, niet wrijven. Een goed gereinigde huid neemt de producten beter op en ziet er tevens fris uit. Niet reinigen of niet voldoende zorgt ervoor dat de huid verstopt raakt.

Wat heeft jouw huid nodig?

Elke huid heeft voldoende vocht en frisse lucht nodig. Een mooie huid hangt niet alleen af van de make-up die je gebruikt. Juist het reinigen van de huid, voldoende frisse lucht, gezond eten en veel water drinken zorgen voor een mooie gezonde huid. In de winter is de verwarming en de droge lucht de boosdoener, in de zomer is teveel zon funest voor jouw huid. Wat er nodig is om jouw huid te verbeteren is afhankelijk van de huid zelf. Heb jij een lichte of donkere huid, heb je een dikke of dunne huid, heb je last van couperose of acne enz.? Bij problemen aan de huid is het verstandig een schoonheidsspecialist te raadplegen ook kan het noodzakelijk zijn dat deze je doorstuurt naar de dermatoloog bij ernstige huidproblemen.

Zelfverzekerd met make-up

Wil jij zonder make-up de deur niet uit? Voel jij je onzeker als je geen make-up draagt? Dat is mogelijk, je bent niet de enige. Fijn dat er make-up te koop is. Gebruik het echter met mate. Er hoeven geen dikke klodders make-up op je gezicht. Je gebruikt make-up goed, als niemand ziet dat er iets op je gezicht is gesmeerd. Gebruik ook de juiste make-up, geen rommel, daar is jouw huid te belangrijk voor. Ga voor het juiste advies naar de schoonheidsspecialist. Deze bekijkt je huid en weet precies welke producten je het beste kunt gebruiken. Je kunt verzorgende producten en make-up vaak bij de schoonheidsspecialist kopen. Je zult merken dat deze veel tijd besteedt aan het verzorgen van de huid, de make-up is de kers op de taart. Een goed verzorgde huid zal ook stralen zonder make-up.