woensdag, mei 27, 2020

Verkoop jouw auto sneller via het internet met deze tips!

Post date:

Author:

Category:

Heb jij reeds een nieuwe auto verkocht en wil je daarom van jouw oude auto af? Of heb je een andere reden om afstand te doen van jouw huidige vierwieler? Dan wil je hier ongetwijfeld nog wat geld aan overhouden. Voor het verkopen van een auto heb je vandaag de dag verschillende opties. Jij kunt bijvoorbeeld kijken hoeveel de garage in de buurt nog over heeft voor het voertuig. Doen zij een bod dat ver verwijderd is van de prijs die jij in gedachten hebt? Dan ga je zeer waarschijnlijk niet op het aanbod is. In dat geval kun jij proberen om jouw auto via het internet te verkopen. Steeds meer mensen kiezen voor deze optie. Het aanbod op het internet is dan ook betrekkelijk groot. Wil je snel van jouw voertuig af? Hieronder geven wij jou een aantal tips om jouw auto sneller te verkopen via het internet.

1. Zorg voor een schone auto

Ziet jouw auto er niet bepaald schoon uit? Dan is de kans klein dat mensen interesse tonen in de auto. Wil jij het voertuig snel verkopen? Zorg er dan voor dat deze schoon is. Ga bijvoorbeeld eens met jouw auto langs bij de wasstraat of neem het voertuig zelf onder handen. Een schone auto wordt namelijk een stuk sneller verkocht. Richt je echter niet alleen tot de buitenkant van jouw auto, maar zorg ook voor een schone binnenkant. Jij zou het zelf immers ook niet prettig vinden om een auto te kopen die smerig is van binnen of naar rook ruikt. Ga daarom goed met de stofzuiger door het voertuig en poets eventueel vieze vlekken weg uit de bekleding.

2. Voorzie jouw advertentie van goede foto’s

Plaats jij een advertentie op het internet op jouw auto te verkopen? Zorg er dan voor dat er goede foto’s bij de advertentie zitten. Een foto zegt immers meer dan duizend woorden. Bovendien zal iemand niet snel reageren op een advertentie van een auto waar geen foto’s bij zitten. Maak dus een aantal foto’s van jouw auto voordat je deze te koop zet op het internet. Zorg er in ieder geval voor dat alle kanten van het voertuig goed zichtbaar zijn op de foto’s. Maak bij voorkeur ook foto’s van de binnenzijde. Richt je niet alleen tot de stoelen, banken en kofferbak, maar schiet ook wat plaatjes van het dashboard. Zo kunnen mensen zien wat de auto allemaal voor een specificaties heeft.

3. Plaats jouw auto op meerdere sites

Snel een auto verkopen via het internet lukt natuurlijk niet wanneer jij een advertentie plaatst op slechts één site. Het kan natuurlijk wel, maar dan moet je betrekkelijk veel geluk hebben. Om de kans van slagen te vergroten, doe je er goed aan een advertentie te plaatsen op meerdere sites. Hoe meer advertenties jij plaatst, des te grote is het publiek dat jij bereikt. En de kans op verkoop wordt natuurlijk alleen maar groter wanneer meer mensen de advertentie van jouw auto zien. Vergeet ook vooral niet te kijken naar bedrijven die auto’s opkopen. Ook hier vind je er vandaag de dag genoeg van op het internet. Zij geven in sommige gevallen meer geld voor jouw auto dan je er bij particuliere verkoop voor krijgt.

4. Verbloem gebreken niet

Mensen die hun auto gaan verkopen hebben nogal eens de neiging gebreken te verbloemen. Zo worden kleine deukjes bijvoorbeeld niet vermeld of op de foto gezet. Hierdoor hopen zij een hogere prijs te vangen voor de auto. Wij raden je echter niet aan om gebreken te verbergen. Heeft er iemand interesse in jouw voertuig? Dan is het beter om gewoon open kaart te spelen. Eerlijkheid duurt immers het langst. Indien de geïnteresseerde partij ontdekt dat er mankementen zijn, gaat de verkoop vast en zeker niet door. Door mankementen niet te verbloemen, is de kans op een verkoop een stuk groter. De potentiële koper kan jouw eerlijkheid ongetwijfeld waarderen!

5. Weet hoeveel je moet vragen

Om een auto snel te kunnen verkopen moet jij een aantrekkelijke verkoopprijs hanteren. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen weten namelijk niet wat zij moeten vragen voor hun auto. Jij doet er daarom goed aan eerst wat research te doen. Kijk op verschillende websites wat er voor auto’s gevraagd wordt en zoek een auto die overeenkomt met die van jou. Op deze manier wordt het makkelijker een marktconforme prijs te vragen. Betreft het een sloopauto? Dan is de kans niet groot dat jij deze nog verkoopt via het internet. Breng het voertuig echter niet direct naar het oud ijzer. Jij kunt namelijk ook een sloopauto verkopen via het internet. Er zijn genoeg partijen die nog een leuke prijs bieden voor jouw sloopauto. Je krijgt er zodoende toch nog wat meer voor dan wanneer je hem direct naar het oud ijzer brengt.

Lees ook: autoverzekering afsluiten? Maak altijd een vergelijking!

Zo maak je sparen jouw lifestyle

Sparen is belangrijk. Dat leer je al op jonge leeftijd. Het is alleen lastiger dan het lijkt om een goed bedrag bijeen te krijgen....

Met deze sporten verbrand je optimaal calorieën

Het lijkt wel alsof we maar op twee sporten durven te vertrouwen als het om het verbranden van lichaamsvet gaat. Als je niet aan...

Waar woon je het duurst? En waar het goedkoopst?

Ben je op zoek naar de ideale plek om te wonen? Dan kijk je natuurlijk in belangrijke mate ook naar wat het kost. In...