Autoverzekering afsluiten? Maak altijd een vergelijking!

0
2014
vrouw in auto

Ben jij in het bezit van een eigen auto? Dan moet je deze verzekeren. Iedereen in Nederland die in het bezit is van een motorrijtuig moet ten minste een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) afsluiten. Richt jij met jouw auto schade aan personen of bezittingen van anderen aan? Dan dekt zo’n verzekering deze schade. De kosten aan jouw voertuig worden echter niet vergoed door een WA-verzekering. Om ook deze schade te verzekeren, kun jij extra verzekeringen afsluiten. Uiteraard betaal jij meer premie naarmate je meer verzekeringen afsluit. Wist je echter dat je betrekkelijk eenvoudig kunt besparen op jouw autoverzekering(en)? Waarschijnlijk niet. Veel mensen sluiten namelijk een verzekering af zonder de verschillende verzekeringen te vergelijken.

Verschillende soorten verzekeringen

Hierboven haalden we al aan dat het verplicht is om een WA-verzekering af te sluiten wanneer jij in het bezit bent van een auto. Deze verzekering dekt alleen de schade die jij met jouw voertuig aanricht bij anderen. Kies jij voor een WA-verzekering in combinatie met beperkt casco? Dan wordt schade aan jouw voertuig in sommige gevallen ook vergoed. Vaak gaat het hierbij om schade veroorzaakt door het weer, diefstal of brand. Wil jij jouw auto zo goed mogelijk verzekeren? Kies van voor een Allriskverzekering. De dekking van deze verzekering gaat nog net wat verder dan een WA-verzekering met beperkt casco. Zo dekt een Allriskverzekering bijvoorbeeld ook de schade die is veroorzaakt als gevolg van een aanrijding door jouw toedoen. Ook schade door vandalisme, een slippartij of het te water raken van het voertuig wordt door zo’n verzekering gedekt. Bedenkt echter wel dat de kosten ook hoger uitvallen naarmate jij jouw auto beter verzekert.

Goedkoopste autoverzekering vinden door te vergelijken

Verzekeraars hanteren verschillende prijzen voor autoverzekeringen. Heb jij een verzekering gevonden die jou wel wat lijkt? Sluit deze nooit af zonder de verzekering te vergelijken met andere autoverzekeringen. De kans is namelijk aanwezig dat jij een autoverzekering vindt die veel goedkoper is dan de verzekering die je gevonden hebt. Voor het vergelijken van autoverzekeringen kun je de websites van verschillende verzekeraars bezoeken. Zo achterhaal jij wat de kosten van zo’n verzekering zijn. Het is echter een bijzonder tijdrovende klus wanneer jij alle verzekeraars zelf met elkaar moet vergelijken. Gelukkig zijn er vandaag de dag ook allerlei vergelijkingssites. Dergelijke sites vergelijken de verschillende autoverzekeringen voor jou. Jij kunt bijvoorbeeld Autoverzekering.nl gebruiken. Je vindt een groot aantal autoverzekeraars op Autoverzekering.nl. Deze verzekeraars worden allemaal meegenomen in de vergelijking. Binnen een paar tellen krijg jij een overzicht gepresenteerd. Op deze manier zie je direct welke autoverzekering in jouw geval het goedkoopst is en het beste aansluit bij jouw voorkeuren.

Kijk niet alleen naar de prijs

Het is natuurlijk hartstikke mooi wanneer de verzekering auto goedkoop is. Staar je echter nooit helemaal blind op de prijs. Helaas zijn er genoeg Nederlanders die dit wel doen. Na een vergelijking via Autoverzekering sluiten zij direct de goedkoopste verzekering af. Dit raden wij jou echter niet aan. Een goedkope verzekering is natuurlijk mooi, maar er is meer waar jij naar moet kijken. Kijk vooral ook naar de inhoud van een autoverzekering. De ene verzekeraar biedt bijvoorbeeld meer dekking dan de andere. Dit verklaart ook direct het verschil in prijs. Ga dus nooit blind op de goedkoopste autoverzekering af, maar kijk ook altijd naar de inhoud van de verzekering. Op deze manier voorkom jij dat je straks voor verrassingen komt te staan.

Hoe zit het met de reputatie van de verzekeraar?

Naast de prijs en de inhoud raden wij je tot slot nog aan om ook naar de verzekeraar zelf te kijken. Sommige verzekeraars hebben een bekende naam opgebouwd. Hier kun jij vaak zonder problemen een autoverzekering afsluiten. De kans is aanwezig dat jij bij een vergelijking ook verzekeraars tegenkomt die niet direct een belletje doen rinkelen. In dat geval sluit je hier natuurlijk niet direct een autoverzekering bij af. Nee, zorg er in dat geval altijd voor dat je eerst wat research doet naar de verzekeraar. Zoek bijvoorbeeld op het internet naar de reputatie van de verzekeraar. Zijn er veel mensen die zich negatief uitlaten over de autoverzekering van de betreffende verzekeraar? Vraag jezelf dan af of het verstandig is om jouw verzekering bij deze verzekeraar af te sluiten. Je doet er in dat geval waarschijnlijk beter aan om maandelijks iets meer premie te betalen. Het kost je meer, maar de kans op problemen is op deze manier ook een stuk kleiner!