Hoe kun je amazon aandelen kopen? Lees het hier

0
2871
amazon aandelen kopen

Kijkend naar Nederland is Amazon nog niet heel erg bekend. Wel wint hij steeds meer terrein door onder andere de streamingsdienst Amazon Prime, maar daarnaast heeft Amazon ook een hele grote webshop. Internationaal is dit bedrijf dan ook zeker de allergrootste te noemen. Ze draaien rond de 280 miljard dollar per jaar, wat duidelijk te zien is als we kijken naar de koers van de aandelen.

Welke broker?

Wanneer je wil beginnen met het beleggen in Amazon doe je er goed aan verder te lezen om te weten te komen hoe je dit moet doen. Zo moet je, zoals altijd bij aandelen, eerst op zoek gaan naar een goede broker. Dit zorgt er namelijk voor dat jij op de meest veilige manier Amazon aandelen kan kopen, maar deze ook kan beheren.

Ben je een beginner, dan is eToro zeker aan te raden. Je betaalt hier geen commissie maar geniet wel van een veilig platform. Daarnaast is er ook een demo functie aanwezig zodat je eerst kan kijken of het wel echt iets voor je is. Koop een Amazon aandeel dan ook alleen bij deze broker als je er zeker van bent dat jij je hier op je gemak voelt, want ook dat is belangrijk. Wat ook een voordeel is, is dat er een copy-trading optie aanwezig is. Dit houdt in dat jij je aankopen linkt aan een ervaren handelaar, zodat je kan meegenieten van zijn successen op een veilige manier.

Heb je echter al enige ervaring, dan is ook DEGIRO aan te raden. Je betaalt hier geen opstartkosten en de transactiekosten zijn laag, zodat je niet telkens veel geld kwijt bent wanneer jij veel transacties doet. Ook zijn er veel producten beschikbaar en hebben ze een eigen app. Wel is het zo dat er geen of weinig advies is voor beleggers, en er ook geen demofunctie beschikbaar is. Hierdoor zijn ze niet geschikt voor een beginner.

Amazon aandelen kopen

Heb je de juiste broker gevonden dan kun je daar een account aan gaan maken. Hiervoor zal je een formulier in moeten vullen en de nodige stappen doorlopen. Ook doe je er goed aan je ID-kaart alvast bij de hand te houden en je rekeningnummer. Is je account helemaal klaar voor gebruik, dan kun je geld op je account gaan storten.

Als dat ook is gedaan is het tijd om de aandelen te kopen. Wil je Amazon opzoeken, dan typ je in de zoekbalk ‘AMZN’ in, dit is de beursnaam voor Amazon. Kies vervolgens het aandeel en geef aan voor hoeveel geld je aandelen wil kopen. Dat is alles! Heb je een account bij eToro dan hoef je geen commissie over de aandelen te betalen. Daarnaast kun je ook kiezen voor de hefboomwerking. Kies je hiervoor dan koop je niet rechtstreeks aandelen van Amazon, maar verhandel je deze in CFD’s.