De belangrijke informatie over de parkeertarieven van Amsterdam-West

0
2611
parkeren amsterdam

Wil je je auto in Amsterdam parkeren? Dan ben je de laatste jaren steeds duurder uit. Wethouder Sharon Dijksma kondigde vorig jaar een tariefverhoging aan voor het centrum van de stad. Waar je in 2019 nog 5 euro per uur betaalde ligt het parkeertarief op dit moment rond 7,50 euro.

Ook de parkeertarieven in Amsterdam-West zijn gewijzigd. In dit artikel krijg je specifiek voor Amsterdam-West een overzicht van de parkeerplaatsen en krijg je 3 tips om je auto zo goedkoop mogelijk te parkeren.

De onderstaande parkeertarieven vormen een indicatie. Controleer altijd voor de zekerheid de parkeertarieven op de automaat!

Parkeertarieven Amsterdam-West

Amsterdam-West is opgedeeld in verschillende wijken. Hieronder lees je de parkeertarieven voor Oud-West, het Westerpark, en Nieuw-West.

Parkeren in Amsterdam Oud-West

De parkeertarieven van Amsterdam Oud-West liggen op maandag tot en met zaterdag, tussen 9 en 12 uur ’s avonds, rond de 6 euro per uur. Op zondag is het parkeren hier gratis.

In Amsterdam Oud-West heb je diverse parkeergarages, waar de tarieven uiteenlopen. Het is aan te raden om je auto in één van de P+R garages te parkeren en vervolgens het openbaar vervoer te gebruiken.

Parkeren in Amsterdam Westerpark

De parkeertarieven voor Amsterdam Westerpark zijn allemaal hetzelfde. Ook hier betaal je doordeweeks rond de 6 euro per uur. Kan je je auto hier niet goed kwijt? Rij dan verder naar bijvoorbeeld de Hugo de Grootstraat en de Transformatorweg. Desnoods kan je je auto altijd nog bij begraafplaats St. Barbara kwijt!

Parkeren in Amsterdam Nieuw-West

De parkeertarieven in Amsterdam Nieuw-West, voor de wijken Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp en Slotervaart, verschillen tussen de wijken. In Geuzen-Slotermeer betaal je doordeweeks, van maandag tot en met zaterdag, tussen 7 uur ’s ochtends en 9 uur ’s avonds, ongeveer 2,40 euro.

In Osdorp is het parkeren op de meeste plekken gratis. Wel betaal je bij het winkelcentrum en theater de Meervaart 1 euro per uur. Ook is het mogelijk om een inrijkaart te kopen. Je betaalt hiervoor 8 euro per dag.

Op de meeste plekken in Amsterdam Slotervaart moet je ook betaald parkeren. Wel worden de parkeertarieven goedkoper naarmate je meer richting het westen rijdt. Het is aan te raden om te parkeren bij Delflandplein en de August Allebeplein, want op deze plekken zijn de tarieven relatief laag.

3 tips om goedkoop in Amsterdam te parkeren

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de parkeertarieven in Amsterdam behoorlijk kunnen oplopen. Tot slot lees je hieronder 3 tips om de parkeerkosten zo laag mogelijk te houden:

  • Gebruik een reis- en routeplanner. Vul hierbij je reisdata en je aankomstlocatie in, waarna je de goedkoopste parkeertarieven voor jouw locatie kan vinden.
  • Combineer het reizen met de auto met het openbaar vervoer. Vaak vind je in de P+R garages goedkope kaarten voor de metro. Een voorwaarde is wel dat je het centrumgebied bezoekt, dus de regio’s Amsterdam-Centrum, -Oost, -Zuid en -West.
  • Let goed op wat de openingstijden van de parkeergarage zijn. Veel parkeergarages in Amsterdam zijn 24/7 geopend, maar het is toch altijd handig om dit van te voren te controleren.