Zelf je kapsel kunnen bijwerken

0
1685

Zelf je haar kunnen knippen, zou dat niet gemakkelijk zijn? Misschien wil je het niet geloven, maar het is wel echt mogelijk. Zeker wanneer het niet gemakkelijk is om naar de kapper te gaan, is het fijn om een alternatief achter de hand te hebben. Veel kapsels zijn relatief gemakkelijk bij te houden. Zolang je maar weet wat ervoor nodig is. Wanneer je hier een beetje handig in wordt, kan je zo ook nog eens flink wat geld besparen. Pas wel op, want het blijft natuurlijk een eigenhandig resultaat.

Houd het simpel

Het is allereerst belangrijk om een goed kapsel te kiezen. Daarbij geldt dat het beter is om het simpel te houden. Het is namelijk wel zo fijn om het zelf te kunnen aanpakken, zonder dat het helemaal mis gaat. Probeer dus niet direct aan de slag te gaan met een fade of met allerlei scherpe lijnen of laagjes. Probeer vooral je huidige kapsel zoveel als mogelijk in model te houden door het een beetje bij te werken en niet voor iets nieuws te gaan. Het is dan wel belangrijk om ook over de juiste middelen te beschikken. Dit is de volgende stap.

Op zoek naar kappersspullen

Om te zorgen dat het zelf knippen van je haar je ook echt goed af gaat, is het belangrijk om de juiste spullen te kopen. Natuurlijk koop je daar geen vaardigheden mee, maar het wordt wel allemaal wat gemakkelijker met een echte kappersschaar en een goede tondeuse. Het is wel zo dat dit in de eerste plaats een kleine investering zal kosten. Dit kan je zo duur maken als je zelf wilt. Sommige modellen kosten een paar tientjes, andere enkele honderden euro’s. Verdiep je dus eerst even in wat er op de markt allemaal te vinden is op dit gebied.

Kies een knipstrategie

Werken volgens een plan gaat altijd het best. Daarom is het slim om vooraf je knipstrategie te bepalen. Je gaat natuurlijk niet lukraak hier een pluk en daar een pluk wegknippen in de hoop dat het goed uitpakt. Je kunt bijvoorbeeld van onder naar boven werken. Of eerst de zijkanten en dan de bovenzijde van je hoofd te doen. Zelfs van achter naar voor is mogelijk. Bedenk je ook welke kappersspullen je voor elke stap nodig hebt. Met deze voorbereiding maak je het vele malen gemakkelijker voor jezelf om goed te knippen.

Verwacht niet te veel van jezelf

Zeker wanneer je net begint met knippen is het belangrijk om je verwachtingen niet te hoog te laten oplopen. Je hebt niet voor niets ook een gemakkelijk kapsel gekozen. De kans op fouten is dan een stuk kleiner. Bedenk je namelijk dat een fout in een kapsel niet te herstellen is. Mocht je toch een keer verkeerd knippen. Dan is de kans groot dat je de tondeuse over je haar moet halen en alles eraf moet scheren om opnieuw te beginnen. Het is daarom ook slim om eerder te weinig dan te veel te knippen.