woensdag, mei 27, 2020

Haarverf hoeft niet schadelijk te zijn voor jouw haar

Post date:

Author:

Category:

Verf jij jouw haren ook zo vaak? Veel mensen houden ervan om een leuk kleurtje in hun haren te doen als ze een feestje hebben of als de eerste grijze haren weer beginnen door te komen. We weten echter allemaal dat het niet goed voor ons haar is om, het vaak te verven. Gelukkig zijn er dankzij nieuwe producten oplossingen voor.

Haarverf beschadigt je haar

Traditionele haarverf is simpelweg slecht voor ons haar. Het geeft je een hele mooie kleur of je nu blond, bruin, rood of paars wil zijn. Het doet wat het moet doen, maar om te begrijpen waarom haarverf zo schadelijk is leggen we uit wat het daadwerkelijk met jouw haar doet.

De meeste chemische haarverven bevatten ammoniak. Deze stof zorgt ervoor dat de haarschubben, kleine minuscule plaatjes die over elkaar heen liggen en vergelijkbaar zijn met die van een slangenhuid, week worden en open gaan staan. Dit zorgt ervoor dat de verf beter wordt opgenomen. De schubben worden echter zo zwak dat ze tijdens en na het verven makkelijk afbreken. Het haar breekt daardoor makkelijker af. Hiernaast zorgen verschillende middelen in chemische haarverf ervoor dat jouw haar dunner, droger en brozer wordt en dan hebben we het nog niet eens over wat er met je gebeurt als je allergisch bent, voor een van de vele allergie-opwekkende stoffen in haarverf. Eczeem, roodheid, moeite met ademhalen en blaren zijn maar een paar van de mogelijke allergische reacties. Zelfs na jaren verven zonder problemen kan een allergie ontwikkelen waardoor jij ineens een hevige reactie hebt.

Niet-schadelijke haarverf

Gelukkig betekent dit alles niet dat het onmogelijk is om jouw haren te verven zonder risico’s te nemen met jouw uiterlijk en gezondheid. Er zijn namelijk ook haarverven op de markt die minder of helemaal niet schadelijk zijn. De haarverf van WECOLOUR is daar een sterk voorbeeld van. Zij hebben hun haarverf juist ontwikkeld vanwege de eerdergenoemde zware nadelen aan chemische haarverf.

WECOLOUR geeft aan dat hun haarverf aan de volgende eigenschappen voldoet ten opzichte van andere haarverven.

  • Het is zachter en beter voor haar;
  • Het geeft glans en verzorging;
  • Het prikt niet;
  • De verf heeft een neutrale geur;
  • De kleur vervaagt nauwelijks;
  • Voor mensen met een haarverf allergie kan deze verf ook geschikt zijn;
  • Ook mannen kunnen gebruik maken van deze verf voor hun baard;
  • De verf is na opening 12 maanden houdbaar.

Doordat WECOLOUR geen ammonia, resorcinol en parabenen gebruikt kunnen zij dus een pure haarverf maken die niet schadelijk is voor jouw haar en gezondheid.

Heb jij dus ooit een allergische reactie gehad, of is jouw haar zwaar beschadigd door veelvuldig verven? Gebruik dan vanaf nu geen schadelijke chemische haarverf meer en voorkom dat jouw haar onherstelbaar beschadigd wordt, of dat je een allergische reactie krijgt die jou in het ziekenhuis doet belanden. Als je naar wecolour.com gaat kan je de via de haarkleuradviestool de juiste kleur voor jou uitkiezen. Zo kan je makkelijk zelf deze haarverf uitproberen en beoordelen.

Zo maak je sparen jouw lifestyle

Sparen is belangrijk. Dat leer je al op jonge leeftijd. Het is alleen lastiger dan het lijkt om een goed bedrag bijeen te krijgen....

Met deze sporten verbrand je optimaal calorieën

Het lijkt wel alsof we maar op twee sporten durven te vertrouwen als het om het verbranden van lichaamsvet gaat. Als je niet aan...

Waar woon je het duurst? En waar het goedkoopst?

Ben je op zoek naar de ideale plek om te wonen? Dan kijk je natuurlijk in belangrijke mate ook naar wat het kost. In...