Verschillende soorten crèmes voor je lichaam

0
1292

We weten allemaal dat het goed is om genoeg water te drinken en om zo jezelf te hydrateren, echter is het ook belangrijk is om goed voor je huid te zorgen. Je kan je huid verzorgen door het op dagelijkse basis – het liefst voor én na het slapen – goed te reinigen en te verzorgen met een crème. Welke soorten crème zijn er allemaal op de markt en wat gebruik je precies waarvoor? Dat lees je hieronder.

Bodylotion

De term bodylotion zegt het eigenlijk zelf al, een lotion voor je lichaam. Het primaire doel hiervan is om te hydrateren, dus om de vochtbalans op peil te houden. Daarnaast zijn er allemaal verschillende ingrediënten die in bodylotion kunnen zitten die zorgen voor het ondersteunen van herstel van de huid of juist tegen uitdroging zijn. Vaak gebruik je bodylotion op je armen, benen en romp. Voor je handen en voeten bijvoorbeeld zijn er dan weer andere crèmes geschikt.

Hand- en voetcrème

Omdat de huid op de handen en de voeten vaak erg gevoelig is, is het van belang dat je ook deze regelmatig inwrijft. Je handen worden namelijk blootgesteld aan heel veel verschillende dingen en komen vaak ook veel in aanraking met water. Daarnaast is het belangrijk dat je de natuurlijke afweer van de huid goed hoog houdt door het in te smeren.

Voetcrème is wel ook erg belangrijk, je voeten krijgen het namelijk zwaar te verduren omdat je ze vaak de hele dag opsluit in aangesloten schoenen en ze ook veel belast. Droge voeten geven veel eelt en soms ook gebarsten hielen en dit kan je voorkomen door ook goed voor je voeten te zorgen. Denk aan een voetenbadje maar ook voetcrème gebruiken en goed laten intrekken. Heel goed om te gebruiken om te zorgen dat je geen last van je voeten zal gaan krijgen.

Dag- en nachtcrèmes

Deze gebruik je op je gezicht en het is belangrijk om dit op dagelijkse basis te doen. Zo is een dagcrème met SPF van ontzettend belang om – ook op de grauwe dagen – de huid te beschermen voor de uv-straling. Nachtcrèmes hydrateren de huid maar stimuleren ook het huidherstellende proces. Dit is belangrijk om te gebruiken omdat je in de nacht een rijkere en meer voedende crème kan gebruiken omdat het ook niet heel veel uit maakt als de huid er een beetje vettig uit zal zien door de crème.

Serum

Een ander vaak gebruikt product is serum. Dit heeft vaak een hoge concentratie en actieve bestandsdelen en is er voor gemaakt als je een specifiek probleem aan wil gaan pakken. Dan moet je denken aan acne, maar ook veroudering. Een serum kan je het beste gebruiken in combinatie met een crème.

Als je toch veel met je huid bezig bent dan is het ook verstandig om op je inname te letten van bepaalde producten of bepaalde vetten. Wil je weten welke vetten gezond zijn? Lees dan dit artikel!