Online vintage kleding kopen voor een beter milieu

0
1732
Online vintage kleding kopen voor een beter milieu

Veel mensen maken zich zorgen over het klimaat en willen iets doen om ervoor te zorgen dat het milieu minder wordt belast. Daarnaast willen ze bijdragen aan eerlijke handel en niet onnodig consumeren. Een van de leukere manieren om dit te doen, is het kopen van vintage en tweedehands kleding. Volgens kenners is er wereldwijd zo veel mooie kleding te koop dat het echt niet nodig is om alles nieuw te kopen. Vier leuke webshops voor leuke en mooie vintage kleding.

SugarSugar

De online boutique SugarSugar is gespecialiseerd in vintage dames-, heren- en kinderkleding, maar ook retro spullen voor het interieur en de keuken. Denk aan gordijnen, handgeborduurde ‘schilderijtjes’, bewaarblikken en broodtrommels en nog veel meer leuks. De naam is een knipoog naar de zoete jaren zestig en zeventig en de spullen zijn unieke items uit die decennia. De spullen worden geselecteerd op basis van stijl en kwaliteit en zijn vanwege de kleine oplage uniek. De oprichter wil met de shop bijdragen aan duurzaamheid en het verminderen van de wegwerpmaatschappij.

SecondhandNew Vintage

Secondhand new verkoopt accessoires en kleding uit de magische jaren zestig en zeventig. De tijd van de flower power, sterren als Jimi Hendrix en Janis Joplin en topbands als The Doors, Pink Floyd en Santana. Dat betekent fleurige patronen, etnische invloeden, psychedelische prints en bohemian chique. De shop verkoopt jurken, tops, tassen, jassen, broeken en sieraden die een eigen verhaal hebben en dus one of a kind zijn. Wie voor meer dan vijftig euro bestelt, betaalt geen bezorgkosten als de spullen niet passen, kun je ze terugsturen.

Doortje Vintage

Met Doortje Vintage willen de drie oprichters bijdragen aan een wereld die een beetje eerlijker en beter is. Ze hebben hun sporen verdiend in de mode en hebben dus oog voor kwaliteit en unieke items. Als modeliefhebber vind je bij deze shop aparte vintage kleding en accessoires uit de jaren vijftig tot en met negentig, mode-items die wereldwijd zijn ingekocht. Naast dameskleding, herenkleding, schoenen, tassen en laarzen. Je vindt er dames- en herenkleding, schoenen, laarzen, tassen en allerlei andere items unieke items. Dat is toch veel leuker dan het zoveelste massaproduct? Daarnaast verkoopt Doortje Vintage ecologisch geproduceerde shirts van het eigen merk, een initiatief dat is genomen in samenwerking met de Amsterdam Fashion Week.

High end vintage

Kleding en merkitems waarvoor je iets meer betaalt, vind je onder meer bij Designer vintage en Salon Heleen Hülsmann. Deze shops verkopen kleding en accessoires van topmerken als Louis Vuitton, Burberry, Dior en Cartier. Salon Heleen Hülsmann verkoopt alleen designerkleding uit het hogere segment en de items zijn maximaal vijf jaar oud. Vestiaire collective is een schatkamer voor onder meer vintage sieraden, schoenen, kleding en accessoires van internationaal gerenommeerde modehuizen. De website richt zich niet alleen op mode, maar onder meer ook op kunst, designer meubels, en spullen voor een mooi gedekte tafel.