zondag, mei 31, 2020

Hoe creëer je de perfecte outfit voor de lente?

Post date:

Author:

Category:

Waarschijnlijk had je 20 maart al omcirkeld op de kalender: op die dag begon namelijk de lente. De lammetjes en koeien mogen weer naar buiten, de voorjaarsbloemen beginnen te groeien en eindelijk laat het zonnetje zich weer zien. Hoog tijd om een nieuwe outfit bijeen te shoppen die perfect bij de lente past. Hoe creëer je de perfecte outfit voor de lente?

Draag laagjes

Het dragen van laagjes is al jaren mateloos populair. Bovendien past het perfect bij de lentemaanden. Zo kun je prima een blouse of topje dragen met een vestje eroverheen. Op die manier ben je zowel gekleed voor de zon als schaduw. Zelfs wanneer je in de avonduren op een terrasje zit heb je het dankzij een vestje nooit te koud. Toch ervaar je al het echte lentegevoel. Vestjes in vrolijke kleuren zoals lichtblauw, lila en lime doen het in de lente altijd goed. Dikke gebreide vesten in donkere kleuren passen echter beter bij de winter.

Kies voor echte lentekleuren

Sommige kleuren passen perfect bij de lente. Met een outfit in een kleur als lime of citroengeel maak je bijvoorbeeld altijd een stijlvolle indruk. Dit zijn ook wel de zogeheten ‘sorbetkleuren’, die je gezicht perfect accentueren als je door de zon een kleurtje hebt opgedaan. Probeer echter niet te overdrijven met kleuren. Een kleurexplosie doet juist pijn aan de ogen. Voor wie geen risico’s wil nemen zou een geel of groen shirtje bijvoorbeeld kunnen combineren met naturel tinten. Of kies gewoon lekker wat je echt zelf wil en draag gewoon dat felrode of knalgele jurkje. De lente moet immers gevierd worden!

Lees ook: deze kledingstukken kun je beter laten hangen in de lente

Haal je favoriete accessoires uit de kast

De lente is het perfecte seizoen voor al jouw accessoires die al tijden in de kast liggen. Denk aan die ene hippe zonnebril die je vorige zomer hebt gekocht. Of misschien heb je een paar mooie sieraden liggen die nu eindelijk gezien mogen worden. Combineer verschillende accessoires eventueel met een hippe tas. Ook een horloge is erg geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Horloges zijn allang niet meer alleen geschikt om de tijd te controleren. Tegenwoordig de keuze uit vele hippe soorten horloges. Accessoires zoals sieraden en horloges maken een outfit compleet en zorgen, als je het goed aanpakt, voor een stijlvolle uitstraling.

Creëer een nonchalante look

Het is belangrijk om mooi en verzorgd over straat te gaan. De meeste echte stijliconen op onze aardbol weten precies hoe ze dat moeten doen. Ze doen namelijk net alsof ze voor hun outfit weinig moeite hebben gedaan. Ze stralen een bepaalde nonchalance uit die jij moet proberen te evenaren. Creëer een unieke look die niemand anders heeft door oude en nieuwe kledingstukken met elkaar te combineren. Denk bijvoorbeeld aan de broek die je van de zomer hebt gekocht. Misschien past het kledingstuk wel perfect bij je pas gekochte blouse. Neem de tijd en ga eens een paar uurtjes voor de spiegel staan. De ironie is dat het creëren van een nonchalante lente-look juist vrij veel tijd kost. Maar uiteindelijk geniet je van een mooi resultaat!

Zelf je kapsel kunnen bijwerken

Zelf je haar kunnen knippen, zou dat niet gemakkelijk zijn? Misschien wil je het niet geloven, maar het is wel echt mogelijk. Zeker wanneer...

Procureur: multifunctioneel braadstuk in zomer en winter

Wel eens een mooi varkensbraadstuk gemaakt? Niet? Doen! En dan zeker eens proberen met procureur. Procureur is sowieso een goed idee en je kunt...

Zo maak je sparen jouw lifestyle

Sparen is belangrijk. Dat leer je al op jonge leeftijd. Het is alleen lastiger dan het lijkt om een goed bedrag bijeen te krijgen....