Hoe kun je je warm, maar toch modieus kleden in de winter?

0
2436
Hoe kun je je warm, maar toch modieus kleden in de winter

Tijdens de winter is het het belangrijkst dat je kleding je warm houdt. Dit betekent vaak dikke truien, jassen, mutsen, noem het maar op. Zolang het je warm houdt gedurende de koude dagen. Veel mensen vinden het dan ook lastig om zich warm, maar tegelijkertijd ook modieus te kleden tijdens de koudere maanden. Gelukkig zijn er genoeg kledingstukken die je kunt dragen, zodat je warm blijft, maar ook goed voor de dag kunt komen. Hier volgen enkele tips.

Maak gebruik van accessoires

Elke saaie kledingcombinatie kun je omtoveren tot een modieuze outfit door gebruik te maken van accessoires. Denk hierbij natuurlijk aan kettingen, oorbellen en armbanden. Maar er zijn ook volop accessoires die je aan je outfit toe kunt voegen die je op het zelfde moment ook warm houden. Bijvoorbeeld sjaals, beanies, sokken en oorwarmers, en onder een jurkje staan kniesokken heel stijlvol. Heb je een winterjas gekocht die toch niet zo goed sluit als je had verwacht? Gebruik dan een leuk riempje om hem dicht te houden en zo geen kou te vatten.

Kies kleding met leuke printjes en kleuren

De beste manier om een winterse outfit op te fleuren, is door middel van kleur en printjes. Er zijn genoeg wollen truien te vinden in vrolijke kleuren, maar ook de dierenprint is terug van weggeweest. Als je het aandurft kun je zelfs verschillende printjes combineren om zo de winterdip te verslaan. En vergeet ook de schoenen niet! Kies je ervoor om een zwart jurkje aan te doen naar dat kerstfeest, maar vind je het nog wat saai? Draag er schoenen in een bonte kleur onder. Zo wordt je outfit toch nog feestelijk.

Speel met laagjes

In de winter verplaats je je vaak van warme ruimtes, zoals je huis, naar plekken waar het veel kouder is. Draag laagjes die je gemakkelijk aan en uit kunt trekken. Draag bijvoorbeeld een trui met daaronder een blouse voorzien van een leuk kraagje. Krijg je het binnen toch te warm: trek dan je trui uit. Ga je naar buiten, dan trek je in de winter natuurlijk een jas aan die je kunt stylen met een leuke beanie. Deze tip kan eveneens gebruikt worden bij outfits voor in de lente.

Draag thermokleding

Een gemakkelijke oplossing om warm de winter door te komen is door thermo kleding onder je dagelijkse outfit te dragen. Stel je houdt meer van rokjes en jurkjes, dan van spijkerbroeken: met een thermopanty blijven je benen warm en zie je er toch nog leuk uit. Ook zijn er andere kledingstukken in thermo variant te verkrijgen, zoals ondergoed, sokken, shirts en leggings. Al deze kleding is gemaakt om je op koudere dagen warm te houden, maar vallen niet op onder je normale kleding. Zo blijf je gemakkelijk warm en kun je dragen wat je wil.