Deze kledingstukken kun je in de lente beter in de kast laten hangen

0
2177
sokken

Na een lange winter is de lente eindelijk begonnen. Tijd om de zon te verwelkomen! Als de temperatuur hoog genoeg is horen daar natuurlijk rokjes en korte broeken bij. Toch is niet iedere outfit even geschikt voor de lente. Welke kledingstukken kun je in de lente beter nog even in de kast laten hangen?

Te blote kleding

Hoewel het zonnetje zich vaker laat zien in de lente, kan het in het voorjaar toch best fris zijn in Nederland. Kleed je daarom niet direct te bloot. De kans bestaat dat je het daardoor te koud krijgt. Een leuk bloesje van katoen in een zomerse kleur met een mooie broek is natuurlijk helemaal prima. Of draag een t-shirt met een jasje erover. Als de temperaturen oplopen kun je het jasje altijd uitdoen.

Dikke gebreide vesten

Het is prima om in de lente laagjes te dragen. Voorkom echter dat je te conservatief oogt door dikke gebreide vesten te dragen. Het ziet er zwaar en donker uit en past wat dat betreft beter bij de winter. Wat je dan wel moet dragen? Leren jacks en spijkerjasjes doen het gelukkig altijd goed.

Open schoenen

Naast te blote kleding zijn ook open schoenen niet echt passend bij de lente. Vaak is de lucht nog een beetje fris, waardoor je beter dichte schoenen kunt dragen. Denk bijvoorbeeld aan een paar vrolijke sneakers, ballerina’s of laarzen. Want wees eerlijk: niemand wil door verrassend lage temperaturen rondlopen met blauwe tenen, toch?

Dikke sokken

Sommige mannen (en vrouwen) hebben de neiging om dikke sokken in hun schoenen te dragen. Het staat echter niet bepaald modieus als de sok zichtbaar is. Om toch blaren te voorkomen kun je het beste kleine sokjes dragen. Een simpele, maar stijlvolle oplossing!

Zwarte kousen

Kun je niet wachten om je favoriete rokje uit de kast te halen? Dan is het begin van de lente de perfecte gelegenheid. Combineer het rokje echter niet met zwarte nylonkousen. Dit staat namelijk behoorlijk ouderwets. Het is moderner en stijlvoller om onder een langere rok blote benen te dragen. Je benen mogen echt wel gezien worden in de lente! Misschien vind je deze optie nog een beetje fris. In dat geval zou je bijvoorbeeld een wollen maillot in een vrolijke kleur kunnen dragen. Dat staat meteen lekker zomers!

Lees ook: de perfecte kleding voor de lente

Smeer je goed in met zonnebrandcrème

In de lentemaanden komen we hopelijk weer aan onze vitamine D, die we na de winter écht nodig hebben. Geniet dan ook vooral van het zonnetje en de oplopende temperaturen. Bijkomend voordeel is dat je in april of mei misschien al een mooi kleurtje op je gezicht krijgt. Wees echter wel voorzichtig met zonnen. Omdat je minder gewend bent geraakt aan zonnestralen kun je namelijk veel sneller verbranden. Een rode en verbrande huid staat natuurlijk bij niemand charmant. Bovendien is teveel UV-straling schadelijk voor je gezondheid, dus pas op. Gelukkig kun je een verbrand gezicht  eenvoudig voorkomen door je even in te smeren met zonnebrandcrème. Ook fijn: vaak betaal je voor zonnebrandcrème uit de winkel nog niet de hoofdprijs.