Het verschil tussen een wimperlift en wimperextensions

0
1260

Alles op het gebied van beauty en make-up is voortdurend aan het ontwikkelen. Er ontstaan nieuwe techniek en oude technieken en middelen worden verbeterd en aangepast. Waar je vroeger aan de haal moest met een wimperkruller en mascara zijn er tegenwoordig veel beautysalons waar je wimperextensions kan laten zetten of je wimpers kunt laten liften. Met deze twee behandelingen heb je de wimperkruller niet meer nodig. Maar wat houden de behandelingen in en wat zijn nou de verschillen?

Je wimpers laten liften
Een wimperlift, beter bekend als lash lift, is het liften van je eigen wimpers. Er wordt dus gewerkt met je eigen natuurlijk wimpers. Je wimpers worden hierbij vanaf de aanzet omhoog gezet. Dit gaat dus veel verder dan met een wimperkruller. Voordat de behandeling begint worden je wimpers goed schoongemaakt. Er wordt ook altijd gevraagd om zonder make-up naar de beautysalon te komen. Na het schoonmaken worden er siliconen pads op de oogleden geplaatst waar de wimpers als het ware overheen worden geplakt. De permanente vloeistof voor het fixeren van de wimpers wordt aangebracht en goed verspreid over ieder haartje.

Dit moet zo’n tien tot vijftien minuten blijven zitten.
Na de lift kun je er nog voor kiezen om je wimpers te laten verven. Hierdoor krijgen je wimpers meer volume, doordat alle wimperhaartjes mooi donker en zichtbaar zijn. Wanneer je wimpers gelift zijn blijven ze ongeveer zes tot acht weken mooi zitten. En het fijne is dat je er gewoon alles mee mag doen. Je kunt dus gewoon make-up dragen, zwemmen, douchen en in je ogen wrijven. Wanneer je de make-up eraf wilt halen is het wel belangrijk met de richting van de wimpers mee te bewegen om ze zo mooi mogelijk te houden. Omdat er met je eigen wimpers wordt gewerkt geeft deze behandeling een natuurlijke uitstraling.

Wimperextensions laten zetten
Zoals de naam “wimperextension” misschien al verklapt worden hierbij je wimpers verlengd. Dit wordt gedaan door de bevestiging van een stukje synthetische wimper aan je eigen wimper. Deze synthetische stukjes worden bevestigd met medische lijm. Er zijn verschillende technieken voor het zetten van wimperextensions, met elk een andere uitstraling als resultaat. Er is allereerst de One by One techniek. Hier wordt op bijna iedere wimper één extension geplaatst. Dit geeft een natuurlijk resultaat waarbij je niet snel ziet dat er een wimper is uitgevallen. Dan is er de Russian Volume techniek. Bij deze techniek worden op iedere wimper twee tot zes super dunne extensions geplaats.

Wanneer je wimperextensions hebt is het dragen van mascara overbodig. Daarnaast wordt het ook afgeraden, omdat de mascara lastig te verwijderen is en ze daardoor beschadigd kunnen raken. Als je toch graag mascara wil gebruiken kun je het beste make-upremovers gebruiken die speciaal voor wimperextensions zijn. Wimperextensions zijn ook geen fan van water. Zwemmen met wimperextensions wordt dan ook niet aangeraden en je moet goed opletten tijdens het douchen. Laat je extensions altijd zetten bij een professionele salon voor het beste resultaat.

Opzoek naar tips over make-up? Kijk eens op deze pagina.