Zo maak je gezond eten gemakkelijk!

0
1072

Probeer je al een tijdje wat kilootjes af te vallen, maar blijkt dit makkelijker gezegd dan gedaan? Het kan erg moeilijk zijn om een eetpatroon aan te passen, maar het is mogelijk! Er zijn een aantal manieren waarop je gezond eten makkelijker kunt maken. Naast gezond eten is het ook belangrijk om te blijven bewegen en te sporten. Gezonde maaltijden zullen het ook makkelijker te maken om te sporten. Goede voedingstoffen zullen je meer energie geven om te presteren. Alleen zo zul jij jouw doelen bereiken en een gezonde levensstijl krijgen.

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag

Probeer jezelf aan te leren dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Een eiwitrijk ontbijt heeft veel voordelen. Sport je veel? De aminozuren in eiwitten zijn zeer belangrijk voor de opbouw van de spiermassa. Ook helpt het de spieren herstellen van een work-out. Verder zal een eiwitrijk ontbijt je langer een vol gevoel geven en eiwitten veroorzaken geen hoge pieken in je bloedsuikerspiegel. Neem bijvoorbeeld een omelet met spinazie of pannenkoeken gemaakt van ei en banaan.

Maak van groente een groot onderdeel in je dagelijkse voedsel

Om het gezond eten makkelijker te maken is het belangrijk dat je leert om groentes lekker te gaan vinden. Groente moet een groot onderdeel van je maaltijd vormen. In groentes zitten weinig calorieën en ze beschikken over vele gezonde mineralen en vitamines. Probeer ze vervolgens in elke maaltijd te integreren. Voeg bijvoorbeeld avocado en wortel aan je smoothie toe, meng een ei met tomaat en spinazie voor een heerlijk omelet en eet een rijkgevulde salade voor lunch.

Zorg dat je altijd gezonde snacks bij je hebt en drink veel water

Als mensen honger hebben, kunnen ze letterlijk alles eten. Ga daarom nooit hongerig naar een supermarkt, hier zul je alleen maar ongezonde snacks gaan kopen. Door altijd gezonde snacks bij je te hebben, zul je dus ook niet in een hongerige bui snoep uit een automaat halen. Denk bij gezonde snacks aan noten, fruit of mueslirepen. Noten bevatten gezonde vetten en geven je een vol gevoel. Een mueslireep geeft jou de energie die je nodig hebt en fruit is laag in calorieën, maar een bron van veel vitamines. Zorg dat je naast gezonde snacks, ook altijd genoeg water bij je hebt. Zorg voor een hervulbare fles en probeer 2 liter water per dag te drinken.

Geef jezelf niet teveel restricties

Wat is jouw guilty pleasure? Over welk eten droom jij ’s nachts? Chips, chocola, ijs? Dit is natuurlijk geen gezond eten, maar het heeft geen zin om deze dingen volledige uit je leven te bannen. Dit voedsel is niet verboden, maar limiteer jezelf. Geef jezelf de restrictie dat je één keer per week zo’n snack mag uitzoeken. Geniet er dan ook van en voel je niet schuldig. Door jezelf bepaald voedsel helemaal te verbieden, maar je het erg moeilijk voor jezelf. Hierdoor zal een streng dieet moeilijker zijn om vol te houden. Een paar chocoladekoekjes zorgen er niet voor dat al dat sporten teniet wordt gedaan.