zaterdag, augustus 17, 2019

Gezond eten duur? Echt niet met deze tips!

Post date:

Author:

Category:

Gezond eten wordt vaak geassocieerd met hoge prijzen. Fruit, groente, vis en noten kosten vaak meer dan een vette hap, zo denkt men vaak. Dit is echter een misverstand. Door op de juiste manier te handelen kun je veel besparen op gezond eten. Daardoor gaat niet alleen jouw gezondheid, maar ook je financiële situatie vooruit. Hoe je dat doet? Wij leggen het je uit in dit artikel!

Gebruik een voorraadkast

Wil je graag gezond eten én weinig geld kwijt zijn? Dat is niet zo onmogelijk als het lijkt. Ten eerste is het belangrijk om een flinke voorraadkast aan te leggen. Je hoeft echt niet elke dag boodschappen te doen als je al voldoende producten in huis hebt liggen. Ga voordat je de avondmaaltijd bepaalt eens na wat er al in de voorraadkast ligt. Maak op basis van een blikje bonen, tomaten en een zak aardappelen bijvoorbeeld een heerlijke stoofpot voor in de wintermaanden. Eet smakelijk!

Koop veel voedselproducten tegelijkertijd

Soms loont het om voedselproducten in grote hoeveelheden te kopen, omdat je dan vaak korting krijgt. Sla de producten op in de vriezer of inloopkast. Je kunt er veel geld mee besparen, aangezien het je een ritje naar de supermarkt bespaart.

Haal bevroren groenten en fruit in huis

Wist je dat de supermarkt ook bevroren groenten en fruit verkoopt? Hoewel het er minder aantrekkelijk uit ziet, bevatten deze producten veel vitaminen en mineralen. Toch zijn ze een stuk goedkoper dan niet-bevroren fruit en groente. Bovendien zijn bevroren groenten prima te gebruiken voor gezonde smoothies.

Kies voor een alternatief voor duur vlees en vis

Vlees en vis zijn over het algemeen best prijzig. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven te bedenken. Zo zou je in plaats van een dure vis bijvoorbeeld eieren of peulvruchten op het avondmenu kunnen zetten. Ook eieren zijn vrij goedkoop om in huis te halen. Bovendien heb je door het eten van minder vlees meteen een minder negatieve impact op het menu. De afgelopen jaren laten dan ook steeds meer mensen vaker het stukje vlees staan. In plaats daarvan genieten ze van peulvruchten of gezonde vette vis uit blik, zoals makreel. Deze producten zijn een stuk goedkoper en goed voor je gezondheid.

Lees ook: wat zijn eten en drinken trends van 2019?

Schaf goedkopere vleesproducten aan

Misschien word je niet blij van de gedachte aan een leven zonder vlees. Je hoeft er natuurlijk niet meteen helemaal mee te stoppen. Er zijn namelijk ook goedkopere vleesproducten die zeker voedzaam zijn. Zo kun je een steak eventueel vervangen door stoofvlees, en genieten van kippendijen in plaats van kipfilet.

Maak een planning voor de avondmaaltijden

De boodschappen worden vaak duurder omdat je spontaan producten koopt. Om dit te voorkomen kun je het beste een boodschappenlijstje gebruiken en je maaltijden eerder in de week inplannen. Hou je aan het lijstje, zodat je de kosten van het eten en drinken veel beter kunt inschatten. Bovendien verklein je de kans dat ingrediënten elkaar gaan overlappen, waardoor je weinig tot niets hoeft weg te gooien. Eten weggooien is namelijk pas echt zonde!

Kies uit tientallen soorten natuursteen voor je woning

Van de Verenigde Staten tot Spanje en Australië: natuursteen is te vinden in huishoudens over de hele wereld. Marmer wordt bijvoorbeeld gebruikt in keukens...

Waarom kiezen leveranciers voor dropshipping?

Een van de redenen om te kiezen voor dropshipping is de schaalbaarheid. In een traditioneel bedrijf is het zo dat je bij een toenemend...

Duitse voetbalbeleving in de Bundesliga

De voetbalbeleving in de Bundesliga is heel anders dan de wedstrijden in Nederland. Zo is een wedstrijd in Duitsland een heuse beleving en leeft...