Zelf ijsjes maken: 3 super makkelijke recepten

0
864

Nu het steeds beter weer wordt, is het ook steeds meer het weer om lekkere ijsjes te gaan eten. Zo kan je ijsjes natuurlijk kant en klaar in de winkel kopen, maar kan je ze ook zelf gaan maken. Dit kan met fruit, snoep, yoghurt maar ook met alcohol zijn. Er zijn allemaal verschillende mogelijkheden, ook in allemaal verschillende maten, vormen en kleuren. En natuurlijk kan je ook met minder heet weer lekker gaan genieten van een ijsje. Hieronder lees je 3 super makkelijke recepten over het zelf maken van ijsjes. Lees je mee? Dan kan je heerlijk gaan genieten!

De klassieker: aardbeienijsjes

Aardbeienijsjes, een favoriet van veel mensen. Maar hoe maak je dit eigenlijk zelf? Dat is super simpel! Voor zes stuks heb je het volgende nodig:

  • 300 gram aardbeien
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 100 milliliter water
  • 1 eetlepel citroensap

Als je dit allemaal bij elkaar hebt, dan was je de aardbeien en verwijder je de kroontjes die er nog op zitten. Dan doe je de aardbeien samen met alles in de blender en mix je het totdat je een gladde vloeistof hebt. Dit giet je dan vervolgens in een ijsvorm en dan kan je ze invriezen. Bij voorkeur stop je ze een nachtje in de vriezer, maar als je niet zo lang kan wachten dan moet je even testen wanneer ze klaar zijn.

Kwarkijsjes

Een andere hele simpele manier om lekkere ijsjes te maken, is om er kwarktoetjes voor te gaan gebruiken. Wat heb je nodig?

  • Kleine kwark toetjes (denk aan Danoontjes bijvoorbeeld)
  • IJsstokjes of kleine lepeltjes

Het is eigenlijk super simpel. Je steekt de stokjes gewoon door de verpakking heen en legt het in de vriezer voor zo’n 4 uur. Een nachtje is natuurlijk altijd beter maar niet perse nodig. Om dan vervolgens de ijsjes nog uit de verpakking te krijgen, kan je ze even vasthouden tussen warme handen en dan kan je ze zo uit de verpakking trekken. Niets is makkelijker!

Gin Tonic ijsjes!

Voor de volwassenen onder ons zijn deze ijsjes echt super lekker. Een verfrissing met wat alcohol, die wellicht smaakt naar jouw favoriete cocktail. Wat wil je eigenlijk nog meer?!

Nodig:

  • 45 milliliter gin
  • Drie glazen tonic
  • Limoensap van een halve limoen
  • Komkommerschijfjes

Snijd de komkommer in dunne plakjes. Neem een kom en meng hierin de gin en tonic en het limoensap. Doe de schijfjes komkommer onderin de ijsvormpjes en mix het mengsel hier overheen. Leg vervolgens in de vriezer. Dit moet wel echt 12 uur in de vriezer, anders zal de alcohol nog niet bevroren zijn. Cheers!

Speaking of een cocktail, kan je ook deze zomerse cocktail een keer maken. Enorm lekker!