Een zomerse cocktail

0
1143

Met de zomer weer op komst, is het lekker tijd voor genieten op het terras. Natuurlijk zit je niet de hele zomer op het terras, maar wil je ook thuis in de tuin kunnen genieten van dat zomerse gevoel. In ze zon, cocktail in de hand, een paar heerlijke snacks erbij; dat is waar vakantie vieren om draait. Maar wat nou als je niet weet wat voor cocktail je moet maken? Lees hier dan snel verder hoe je een lekkere zomerse cocktail maakt, perfect voor de vakantiemaanden.

Benodigdheden

Een cocktail hoeft helemaal niet spectaculair uitgebreid te zijn, maar kan ook heel simpel gemaakt worden. Voor deze cocktail hebben we maar een paar dingen nodig:

  • Een groot glas, of een cocktail glas als je die hebt staan
  • Een shaker
  • Ijsklontjes
  • 20 ml Perzik likeur
  • 60 ml cranberrysap
  • Verse munt

Shaken, not stirred

Met alle ingrediënten is het een erg makkelijke cocktail om te maken. Begin met de perzik likeur en de cranberry sap. Deze schenken we in de shaker. Als je van iets sterkere cocktails houdt kun je altijd wat variëren met de hoeveelheden, maar doe dat wel bewust. Zodra het erin zit schudden we dit goed, zodat de sappen goed met elkaar mengen. Schudden is beter dan het roeren of gewoon bij elkaar schenken, omdat de sappen beter door elkaar heen gaan en de verdeling veel beter is. Zonder mixen zijn er plekken in de cocktail waar alleen de likeur zit, of alleen de cranberry sap. Indien je geen shaker bij de hand hebt, is het ook altijd mogelijk om in een afsluitbare fles te gebruiken.

Hierna pakken we ons glas, waar we een paar ijsblokjes in doen. Dit hoeven er niet veel te zijn; de bodem lichtelijk bedekken is vaak meer dan genoeg. Hier schenken we dan de likeur en cranberry sap bij. Zodra je glas vol genoeg is, leggen we er nog een klein takje munt op voor de garnering en Voilà.

Serveer erbij

Hoewel cocktails alleen al genoeg zijn om een gezellige avond te maken, is het wel altijd lekker om er meer dingen bij te serveren. Vooral bij perzik likeur zijn kleine stukjes perzik met cocktailprikkers altijd een goede optie om erbij te serveren. Ook kun je deze in je cocktail laten drijven, om de perzik smaak nog wat te versterken. De sappen van de cocktail trekken ook in de perzik, dus als je deze lang genoeg laat liggen zal er ook wat alcohol in je perzik zitten.

Verdere opties zijn natuurlijk een bakje chips met dip. Gezondere opties die ook lekker zijn voor de borrelplank kunnen bijvoorbeeld paprikareepjes zijn, of worteltjes. Als laatste is het natuurlijk ook altijd handig om een glas water bij de cocktail te serveren, zodat je af en toe je dorst kan lessen zonder een slok alcohol. Voor meer tips over genoeg water drinken, lees dan dit artikel, zodat je elke dag genoeg water drinkt