Voeg dit gerechten met truffel maar toe aan jouw favorieten

0
1458

De truffel is niet meer weg te denken uit het restaurantwezen. Steeds meer mensen ontdekken de heerlijke smaak van de truffel en hierdoor worden de gerechten met de truffel erin steeds populairder. Loopt het water jou ook al in de mond wanneer je aan een heerlijk bord truffelpasta denkt? Niet alleen in het restaurant kan jij van een heerlijk truffelgerecht genieten. De truffel vindt namelijk steeds vaker zijn weg naar de keuken bij de mensen thuis. Wil jij weten hoe jij de truffel zo smaakvol mogelijk in jouw gerecht verwerkt? Dan is deze blog zeker iets voor jou.

Wat is een truffel?

Hoewel je misschien al bekend bent met deze heerlijke delicatesse, weet je misschien nog niet precies wat een truffel nou is. De truffel is een paddenstoel en komt uit de familie van de zwammen. Een truffel groeit altijd onder de grond en zit vast aan de wortels van bomen. De meest bekende truffels zijn de zwarte en de witte, verderop in de blog lees je hier meer over. Wist je dat de Europese truffel de allerduurste truffel is? Dat komt omdat deze maar lastig wordt gevonden en dus zeldzaam is. De beste truffels worden verkocht voor ruim €2000 euro per kilo. Om een Europese truffel te vinden, worden varkens of wilde zwijnen en honden getraind om de geur in de grond op te sporen. Er gaat dus een heel proces aan vooraf tot jij deze truffelsoort op jouw bord hebt liggen.

Welke verschillende truffels zijn er?

Wanneer je een gerecht met truffels wil maken, kan je uit twee verschillende soorten truffels kiezen. Vooral de witte en de zwarte truffels zijn erg lekker. De bekendste en daarmee ook direct de meest populaire variant is de zwarte truffel. Deze truffel is de meest smaakvolle, de duurste en de beste truffelsoort om in jouw gerechten te gebruiken. De truffel wordt ook wel de zwarte diamant van de keuken genoemd. De truffels komen voornamelijk uit Italië, Frankrijk en Spanje. Het oogstseizoen ligt tussen november en maart. De truffel die je tussen mei en oktober vindt, heet de zomertruffel en dat is de witte variant. Deze is iets minder smaakvol dan de zwarte truffel maar ook hier kan je heerlijke gerechten mee op tafel toveren.

In welk gerecht komt de truffel het beste tot z’n recht?

Natuurlijk is de truffelpasta één van de bekendste truffelgerechten. Je maakt deze pasta thuis door een paddenstoelensaus met een beetje truffel klaar te maken. Met knoflook, uien en olijfolie breng jij de saus perfect op smaak. Zorg dat je de pasta niet helemaal gaarkookt. Wanneer je de pasta al dente door de saus heen haalt, neemt deze de smaken beter op. De truffel kan je het beste als allerlaatste aan de pasta toevoegen. Sommigen zweren er zelfs bij om dit pas op een opgeschept bord te doen. De truffel is overheersend van smaak, dus zorg dat je er niet te veel van gebruikt.