Tips om te besparen op boodschappen

0
1147

Geld uitgeven aan boodschappen; de een geeft er veel geld aan uit en de ander wat minder. Soms kan het best wel lastig zijn om hier overzicht in te houden en te zorgen dat je niet al te veel geld uitgeeft aan de boodschappen. Er zijn namelijk een aantal manieren waarop je geld zou kunnen besparen, waardoor je dit geld vervolgens kan gaan sparen of uitgeven aan wat anders. Boodschappen zijn nu eenmaal een grote kostenpost en hier zou je het een en ander aan kunnen doen om te voorkomen dat deze kostenpost de pan uit stijgt. Wil je weten hoe je dit kan doen? Lees dan vooral even verder.

Begin met inzicht

Ten eerste is het handig om te beginnen met het krijgen van een goed inzicht in de uitgaven. Houd een excel bestand bij of een notitieboekje, waarin je al jouw uitgaven schrijft. Nog mooier is als je een overzicht weet te maken met alle inkomsten en alle uitgaven, maar dit kan nog wel eens een klus zijn. Om op een laagdrempelige manier te beginnen, zou je na elke uitgaven wat betreft de boodschappen, het eens op kunnen schrijven. Op deze manier heb je op het einde van de maand een overzicht van de uitgaven en kan je ook eens kijken wat nu de onnodige uitgaven blijken te zijn.

Ga slim boodschappen doen

Dat het verstandig is om de aanbiedingen in de gaten te houden, dat hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. Het is altijd slim om op deze manier geld te besparen. Het is super verstandig om eens goed gebruik te gaan maken van de vriezer. Is er een 1 + 1 actie bij de supermarkt waar jij vaak naartoe gaat? Sla dan groot in en vries een groot deel in. Het is altijd handig om wat vlees achter de hand te hebben of van die zakjes voorgesneden groenten. Zo maak je in een handomdraai bijvoorbeeld een pasta zonder dat je allemaal verse dingen nodig hebt. Je kan natuurlijk ook eerst veel koken en dat vervolgens invriezen; dat is nog makkelijker voor later.
Het is verstandig om vanaf nu niet meer altijd standaard naar dezelfde winkel te gaan, maar om eens alle foldertjes na te gaan. Zo zijn er verschillende apps met reclamefolders waarbij je de folders door kan bladeren en acties op kan slaan. Zo zie je na het doorbladeren van verschillende folders, waar de meeste nuttige acties zijn voor die bepaalde week. Ga dan vervolgens naar die supermarkt toe en bespaar het meeste geld.
Een plek die sommige mensen nog onderschatten, is de markt. Hier kan je goedkoop, veel verse groentes bijvoorbeeld kopen. Zo hoef je geen paprika in de supermarkt te kopen voor een hele euro, maar heb je er op de markt misschien wel vijf voor. Wederom is het dan slim om dit vervolgens in te vriezen; zodat je altijd iets op voorraad hebt zonder dat het veel geld kost. Op deze manier eet je ook wat meer seizoensgebonden producten en streekproducten, altijd lekker!