Tips om meer groentes te eten

0
952

Dat het goed is om elke dag genoeg groentes te eten dat weten we allemaal. Toch blijkt het moeilijk om elke dag genoeg groentes binnen te krijgen. Het is namelijk niet iedereens hobby om als tussendoortje een stengel bleekselderij te eten of iets dergelijks. Niet schrikken hoor, dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet. Er zijn genoeg andere manieren om genoeg groentes binnen te krijgen. In dit artikel lees je daar wat tips over. Wil je over het algemeen wat gezonder gaan eten op een makkelijke manier, lees dan dit artikel. Klaar voor de tips?

Ga voor sapjes en smoothies!

Wellicht ben je er wel bekend mee, sapjes en smoothies maken. Vaak doen mensen dit vooral met fruit, maar je kan er ook goed groentes in verwerken. Vooral als je gaat voor een slowjuicer, kan je veel groentes processen. Je kan hier allemaal verschillende soorten groente en fruit door elkaar gooien, verschillende combinaties zijn lekker. Zo kan je wortels niet lekker maar kan de sap daarvan toch wel erg lekker zijn.

Vergeet dan ook niet om te experimenteren met smaakmakers. Denk bijvoorbeeld aan een citroentje of juist wat gember. Ook kurkuma of peterselie is een goede smaakmaker. Wil je wel echt zoete sapjes? Ga dan voor een appel of een peer, waardoor je echt een zoet sapje weet te maken. Dit kan met de slowjuicer maar ook met een blender bijvoorbeeld. Daar kan je dan bijvoorbeeld weer spinazie in verwerken. Erg goed voor je en een makkelijke manier om meer groentes binnen te krijgen!

Soep, soep en nog eens soep

Waarschijnlijk ben je hier wel van op de hoogte, maar het maken van lekkere en gezonde soepjes is erg makkelijk. Dat moet je dan wel eigenlijk zelf maken, anders is het nog niet zo enorm gezond. Er zitten daar namelijk geen extra toegevoegde stoffen in die je liever niet in je lichaam wil krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een broccolisoep, maar ook pompoensoep, tomatensoep of zoete aardappel soep. Allemaal lekkere varianten.

Wanneer je soep maakt, is het lekker om er sowieso een uitje in te doen, samen met wat knoflook. Hou je van pit? Voeg dan een pepertje toe. Je kan er ook wat kruiden aan toevoegen, doe vooral wat je zelf lekker vindt.

Voeg extra groentes toe aan bestaande gerechten

Om makkelijk meer groentes binnen te krijgen, kan je natuurlijk altijd meer groentes toevoegen dan eigenlijk in het recept staat. Zo kan je in elk recept wel een ui verwerken, samen met wat knoflook. Zo kan je in de normale lasagne, wrap of pasta juist wat extra groentes doen. Voeg bijvoorbeeld een courgette toe aan de pasta pesto, wat extra paprika in de lasagne of gewoon wat tomaat. Het kan echt super lekker zijn!

Denk ook eens aan het zelf maken van frietjes. Dit hoeven geen aardappels te zijn, je kan ook aan de slag gaan met wortels, pastinaak, pompoen of een andere groente. Wanneer je dit dan vervolgens met wat olie en kruiden in de oven zet, heb je heerlijke gezonde frietjes!