Pitabroodje met guacamole, kip en komkommer

0
881

Zin om lekker te eten maar geen behoefte om super veel moeite te doen voor jouw avondeten? Dan is dit een heerlijke optie om te maken. Het is namelijk in een handomdraai klaar en als je genoeg kruiden gebruikt is dit ontzettend lekker. Het gaat namelijk om een pitabroodje met wat guacamole, kip en komkommer. De guacamole zorgt voor een heerlijke zachte smaak met wat pit. Wanneer je de kip goed kruidt zal dit ook een heerlijke smaak afgeven en de komkommer is een fijne toevoeging om het gerecht wat frisser te maken. Erg lekker om te eten op een doordeweekse dag, of om het te gebruiken als een uitgebreide lunch. Net wat jij lekker vindt.

Benodigdheden:

  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 kleine chilipeper (of chilikruiden)
  • 1 eetlepel limoensap
  • 300 gram kipfilet
  • Halve komkommer
  • Pitabroodjes
  • Verschillende kruiden
    • Kipkruiden
    • Paprikapoeder
    • Peper
    • Zout

Bereidingswijze:

  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes van ongeveer 1 a 2 centimeter.
  • Snipper de rode ui en maak kleine blokjes van het teentje knoflook. Snijd ook de chilipeper in hele kleine stukjes
  • Doe de halve rode ui en de helft van de knoflook samen met alle gesneden kipfilet in een pan met wat olie.
  • Doe wat kipkruiden, paprikapoeder en peper over de kip heen. Zet het vuur laag en bak de stukjes kip rustig bruin.
  • Doe ondertussen de pitabroodjes in de oven, airfryer of broodrooster. Net wat jij tot je beschikking hebt.
  • Snijd de avocado open en prak de avocado tot een bijna gladde massa.
  • Voeg de overgebleven knoflook, de overgebleven rode ui en de gesneden chilipeper toe aan de avocado. Voeg hier ook een eetlepel limoensap aan toe. Meng dit goed door elkaar en voeg een flinke snuf zout toe en een klein beetje peper. Breng het goed op smaak, dat is ook erg persoonlijk.
  • Zet het vuur van de kip wat hoger en zorg dat je ze lekker een beetje krokant kan bakken.
  • Snijd de halve komkommer in halve schijfjes.
  • Zodra alles klaar is, snijd je de pitabroodjes open. Deze besmeer je met wat guacamole en doe je er vervolgens wat komkommer en kip in.
  • Smakelijk!

Verder heb je bij dit gerecht dus eigenlijk geen extra sausjes of iets dergelijks nodig, de zelfgemaakte guacamole zorgt namelijk al voor een enorm lekkere smaak. Ook deze guacamole kan je natuurlijk voor wat anders gebruiken; bijvoorbeeld op wraps of als je nacho’s gaat eten. Net wat jij lekker vindt. Ook kan je natuurlijk je eigen recept gebruiken voor de guacamole, doe vooral wat jij smakelijk vindt.

Om te zorgen dat je nog aan wat extra groentes komt, kan je natuurlijk ook nog extra sla in het pitabroodje doen of een heerlijke salade maken voor on the side. Om er een volledige maaltijd van te maken, kan je er ook iets van aardappeltjes bij serveren. Zorg dat deze ook lekker op smaak zijn, anders is het gerecht zo uit balans. Je kan natuurlijk kiezen voor seizoen producten voor bij dit gerecht, dat maakt het misschien ook wel erg lekker. Heel veel plezier met het koken en alvast smakelijk eten!