Ovenschotel met prei en kerrie

0
1265

Een heerlijke ovenschotel op tafel toveren, wie wil dat nu niet? In dit artikel staat prei in de hoofdrol, samen met kerriekruiden. Een heerlijke combinatie en lekker om te serveren terwijl het buiten steeds kouder wordt. De vraag naar warme en voedende gerechten stijgt, vandaar ook dat dit een super goede optie daarvoor is. De ovenschotel is meer dan genoeg voor 4 personen, je kan natuurlijk altijd zelf nog een beetje schuiven met de hoeveelheden. Net wat je lekker vindt!

Benodigdheden

  • 2 preien
  • 1 rode ui
  • 1 gele ui
  • 2 paprika’s
  • 300 gram gehakt
  • 600 gram aardappelschijfjes
  • 1 ei
  • 125 milliliter kookroom
  • 250 milliliter water
  • Kerriepoeder
  • Andere kruiden naar wens. Denk aan zout, peper en paprikapoeder

Voorbereidingen

In de voorbereidingen is het slim om de oven alvast te verwarmen op 180 graden. Ook is het slim om alvast de ovenschaal in te vetten, dan hoef je dit later niet meer te doen. Daarnaast kan je alvast beginnen met het snijden van alle groentes. Snijd de prei eerst door de helft in de lengte en maak er dan halve ringen van. Snijd de ui in kleine stukjes, het mag gesnipperd zijn maar het mogen ook halve ringen zijn. Net wat jij lekker vindt. Maak daarnaast blokjes van de paprika en je kan dan alvast gaan beginnen met koken!

Cooking time

Dan kan je beginnen met het koken! Bak het gehakt rul en gebruik kruiden naar smaak. Wees niet al te zuinig met de kruiden, het is van belang dat je zorgt dat er genoeg kruiden aan zitten. Gebruik dus gehaktkruiden en wat je normaal ook zou doen. Wanneer het gehakt rul is gebakken, voeg dan de uien toe. Strooi er wat paprikapoeder overheen en laat dit ook even meebakken.

Voeg daarna de prei en de paprika toe, samen met veel kerriekruiden. Dat is erg belangrijk, er gaat dan ook snel een half potje kerriekruiden in dit gerecht. Ondertussen dat de prei en de paprika bakt in de pan, kan je alvast beginnen aan de eerste stap van het vullen van de ovenschaal. Neem de aardappelschijfjes en bedek alvast de bodem van de ovenschaal hiermee. Waarschijnlijk heb je hier de helft van de aardappelschijfjes voor nodig, dat is perfect!

Wanneer de prei en paprika aan het bakken zijn samen met de rest, kan je met de saus gaan beginnen. Voeg de kookroom, het water en het ei samen en kluts dit goed door elkaar. Voeg hier veel kruiden aan toe. Vergeet zout en vooral peper niet, maar ook kerrie kan je weer niet vergeten.

Dan is het een kwestie van alles in de ovenschaal doen op het laagje aardappelschijfjes. Daarna maak je weer een laagje aardappelschijfjes voor bovenop zodat het een mooie bovenste laag wordt. Daarna giet je het mengsel van ei, water en kookroom over de ovenschotel heel zodat het lekker overal tussendoor sijpelt. Vervolgens zet je het zo’n 40 minuten in de oven en kan je daarna heerlijk gaan aanvallen!

Als toetje kan je gaan voor een heerlijk speculaasje. Wist je dat je die voor veel meer dingen kan gebruiken? Dat lees je hier.