Nasi met een Mexicaans tintje

0
913

Wellicht eet je het een paar keer per maand, staat het standaard op de weekplanning of denk je er juist nooit aan om het te maken: nasi. Dit heerlijke Oosterse gerecht is super lekker om te eten en je hebt allemaal verschillende manieren om het te maken. Zo hebben veel mensen allemaal hun eigen manier om nasi te maken, waardoor je hier ook nog eens mee kan variëren. In dit artikel vind je eerst inspiratie over wat je allemaal kan maken, gevolgd door een nasi met een Mexicaans tintje.

Verschillende opties

Zoals je waarschijnlijk wel weet, zijn er allemaal verschillende opties om nasi te maken. Zo kan je een pakje van een huismerk kopen of juist van Honig of Conimex, dat is aan jou. Elk merk heeft een beetje een eigen smaak, waardoor het ook leuk is om eens af te wisselen. Je hebt ook niet alleen pakjes met droge kruiden, je hebt ook een soort van currypasta waar de smaak vandaan komt. Dat kan je wellicht ook eens proberen. Ook kan je afwisselen met het vlees – of juist vegetarisch – en met de groentes. Het is leuk om hier eens mee te wisselen zodat je niet altijd hetzelfde eet en wellicht iets super lekkers ontdekt!

Wanneer je niet heel veel zin hebt om hier over na te denken, dan kan je natuurlijk gaan voor een verspakket van nasi. Het voordeel hiervan is dat er al een afwisseling van groentes in zit, waardoor je hier zelf niet meer over na hoeft te denken. Ook zit er een pakje met een soort currypasta in, waar je de smaak van zal gaan krijgen. Ontzettend lekker en ook nog eens makkelijk. Wat wil je nog meer?

Mexicaanse nasi?

Omdat het lekker is om af te wisselen met de groentes in de nasi en wij laatst nog wat groentes in huis hadden, kwam ik een heerlijk recept tegen. Hier hebben wij als kruiden gekozen voor een pakje van Conimex en hebben wij gekruide kip toegevoegd qua vlees. Je kan het natuurlijk ook vegetarisch laten; of juist wokblokjes gebruiken, dat is meestal varkensvlees.

Om te zorgen voor Mexicaanse nasi, is het lekker om dit met de groentes te doen. Je kan een Mexicaanse roerbakmix kopen of juist zelf aan de slag gaan. Denk aan bruine bonen, mais maar ook rode ui en prei. Het is super lekker om dit door de nasi te doen, daardoor is het net wat anders. De structuur van de bruine boon en van de mais gaat erg goed met de nasikorrel, wat het super lekker maakt. Het is ook lekker om te zorgen dat je er een chilipepertje doorheen doet, waardoor je wat pit krijgt in de nasi.

Je kan er ook extra veel groentes in verwerken om meer groentes binnen te krijgen. Wil je daar meer over weten? Lees dan dit artikel, daar vind je een aantal tips om te zorgen dat je op een makkelijke manier veel groentes binnenkrijgt.