Lekker wijnen met de Vivino-app

0
854

Misschien heb je er wel ooit eens van gehoord, de Vivino applicatie. Dit is een app die je kan installeren op jouw telefoon waarin jij jouw gedronken wijntjes kan opslaan. Dit is niet om na te gaan hoe veel je er nu precies hebt gedronken, dat is namelijk niet altijd even leuk om te zien. Met de Vivino app kan je wel bijhouden welke wijntjes je precies gedronken hebt. Het leuke hieraan is dat je ze ook een rating kan geven, hierdoor sta je vervolgens nooit meer met vraagtekens voor een wijnschap zonder enig idee wat lekker is. Je kan de app openen en je ziet de wijntjes namelijk staan. Hoe werkt dit precies? Lees mee!

Het begin: maak een foto van het etiket

De eerste stap om een wijn toe te voegen in de app is door een foto te maken van het etiket. De app gaat dan op zoek naar de verdere informatie. Er komt een prijs, een smaakpalet maar ook de gemiddelde rating om hoor zodat jij kan zien wat andere mensen er van vinden. het is leuk om dit eens te bekijken en ook leuk om te zien wat andere mensen er als berichtje bij typen. Zo kan je een hele uitgebreide review geven met alle smaakkleuren die je er in herkent, maar kan je ook gaan voor ‘lekker’ of iets anders. Je kan helemaal zelf weten wat je er neerzet.

Ga vrienden volgen

Wat ook leuk is, is om vrienden te gaan volgen die ook de app hebben. Zo kan je hun favoriete wijnen ook zelf eens gaan proberen en mocht je ooit een wijn cadeau willen doen, dan kan je checken of diegene die wijn niet al eens heeft gedronken. Zo kan je zorgen dat je een soort wijnproeverij kan organiseren waarbij diegene sowieso de wijntjes niet heeft geproefd. Of je doet zijn of haar favoriete wijntje er tussen en dan moet diegene raden welke zijn of haar favoriet is (of je zegt helemaal niks, dat kan natuurlijk ook!)

Je krijgt aanbevelingen en hebt zo de juiste wijn voor het juiste gerecht

Een ander voordeel is dat je aanbevelingen krijgt. Zo krijg je pakketten die je kan kopen maar ook losse wijnen als aanraders. Daarnaast kan je heel makkelijk de juiste wijn voor het juiste gerecht zoeken. Zo kan je selecteren op een stuk vlees of vis, maar kan je ook een keuken of een streek aanklikken. Hierdoor kan je een heerlijk diner gaan koken en daar een bijpassende wijn gaan serveren. Wel zo leuk om er dan ook nog even kort een verhaaltje over te vertellen en te zorgen dat je er alles van weet zodat het professioneel overkomt.

Houd je van wijn maar ook van cocktails? Check dan deze zomerse cocktail nu het nog kan!