Heerlijke pompoensoep

0
703

Nu de koude dagen weer zijn aangebroken is het weer tijd voor soep! Dit keer een pompoensoep, wat heerlijk is om te nuttigen op een koude dag. Het geeft het ultieme herfstige gevoel waarbij je lekker op de bank onder een dekentje van kan gaan genieten terwijl de kaarsjes branden op de achtergrond. Een soep is natuurlijk een makkelijke en lekkere manier om veel groentes binnen te krijgen. Heb je hier meer inspiratie voor nodig, lees dan dit artikel.

Pompoensoep kan je natuurlijk zo spannend maken als je zelf wil, door allemaal extra dingen toe te voegen of juist voor een pompoen te gaan en dit te koken met bouillon en dan te pureren. In deze versie haal je alles uit de kast en maak je er echt een heerlijke soep van. Lees je met me mee?

Benodigdheden voor vier personen

  • 1,5 kilo flespompoen
  • 2 middelgrote uien
  • 3 tenen knoflook
  • 300 gram winterpeen
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 2 theelepel gemalen komijn
  • 1 tablet groentebouillon
  • 1 liter kraanwater
  • 125 gram crème fraîche
  • Tabasco naar smaak

Bereiding:

Je begint eigenlijk simpelweg met het snijden van alle groentes. Halveer dus de flespompoen en verwijder de zaden en de binnekant met een lepel. Om te zorgen dat je de pompoen makkelijker kan snijden, kan je er wat gaatjes in prikken met een vork en het even een minuutje in de magnetron zetten. Dan kan je er wat makkelijker doorheen met je mes!

Snijd er dan ook grove stukken van en doe hetzelfde met de winterpeen en de uien. De teentjes knoflook mogen wel kleiner gesneden worden, net naar smaak natuurlijk.

Beginnen met koken!

Vervolgens voeg je de olijfolie toe aan een grote soeppan. Hier voeg je de pompoen, ui, knoflook en winterpeen aan toen en dit bak je ongeveer vijf minuutjes aan op middelhoog vuur. Het is erg belangrijk dat je dit regelmatig even doorroert, het bakt namelijk vrij snel aan en dat zou zonde zijn.

Voeg vervolgens de laurierblaadjes en komijn toe en bak dit nog een minuutje mee. Dan is het tijd voor het water samen met het bouillonblokje. Breng het aan de kook en kook het zeker twintig minuten door. Afhankelijk van hoe groot of klein je de groentes hebt gesneden, kan je in twintig minuten klaar zijn maar kan het ook zeker een half uur duren. Laat het wel zachtjes koken trouwens, anders gaat de smaak ook deels verloren

Verwijder dan vervolgens het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer. Voor nog meer gemak kan je het ook in een blender klein maken, het wat jij wil. Breng op smaak met wat peper en eventueel wat zout. Voeg tabasco toe als je dat lekker vindt en als het eenmaal in de kommetjes zit kan je er per kommetje een lepel crème fraîche aan toevoegen.