De verschillende opties voor witbier

0
1117

Als je weleens door de supermarkt hebt gelopen heb je misschien wel een keer witbier zien staan. Vaak staat het in halve literflessen of blikjes bij de speciaal bieren. Maar is witbier zoveel anders dan gewoon bier? Het korte antwoord is ja, het is vrij anders. Witbier is namelijk een stuk lichter en zachter dan gewoon bier. Daarom is witbier ook een goede keuze om te mixen met andere dingen, zoals frisdrank. Dat klinkt natuurlijk raar, maar bij onze Oosterburen doen ze het al jaren. Witbier past bij veel verschillende dingen, van eten tot ander drinken. Hier zijn een paar opties waar je witbier goed bij kan combineren.

Voor bij het eten

Bier drinken bij het eten is niet altijd even lekker. Bier heeft vaak namelijk een vrij overheersende smaak. Witbier daarentegen heeft een paar goede opties waar je het bij kan combineren met eten. Zo gaat witbier goed gepaard met gegrilde zalm met romige saus, vanwege zijn verfrissende smaak. Ook gaat een fris witbiertje met een vleugje Citrus erg lekker bij een salade met een limoendressing.

In combinatie met frisdrank

Zoals we net al noemde gaat witbier ook goed met frisdrank. Frisdranken zoals Cola en Fanta zijn namelijk lekker zoet en de zachte smaak van het witbier gaat hier lekker mee samen. Voornamelijk populair in Oostenrijk en Duitsland, Witbier Cola is een combinatie die bij veel mensen onverwacht in de smaak valt. Cola-Weizen is zeker een aanrader dus als je een keer in het buitenland bent.
De combinatie met Fanta, oftewel Fanta-Weizen, is ook vrij bekend, maar minder populair dan de Cola variant, maar dat kan natuurlijk ook komen doordat meer mensen Cola lekkerder vinden dan Fanta.

Natuurlijk bij de snacks

Maar waar je witbier ook mee combineert, het is altijd lekker met wat snacks. Van gefrituurde snacks zoals bitterballen en kipnuggets, tot een hartige bite zoals chips en borrelnootjes. Witbier gaat overal wel goed mee samen. Witbier is natuurlijk een iets andere smaak dan gewoon bier, dus ligt het altijd ook aan wat je zelf het lekkerste vind. De meeste mensen hebben niet zozeer een voorkeur voor gewoon bier of witbier, maar passen wat ze drinken aan op de gelegenheid.

Zoals je misschien als in een eerder artikel hebt kunnen lezen, is er een app om de verschillende wijnen die je hebt geproeft bij te houden. Deze zijn er tegenwoordig ook verschillende te vinden op de appstore en de google play store voor speciaalbieren en gewone bieren. Door middel van deze apps kun je altijd bijhouden welke bieren je lekker vind, welke niet en welke je misschien lekker zou vinden, op basis van wat je al hebt geproefd. Probeer daarom eens snel een van de vele apps uit en probeer zo een perfect witbiertje te kiezen om te combineren met waar jij zin in hebt.