De lekkerste vegan desserts

0
823

Veel van de bekende desserts bevatten zuivel. Maar ook zonder dierlijke producten kun je de lekkerste desserts bereiden. Lees snel verder voor drie makkelijke vegan dessertrecepten.

Vegan Chocolate Chip Cookies

Ingrediënten

  • 1 ¼ cup licht bruine basterdsuiker
  • ½ cup kokosnootolie
  • ¼ cup dikke kokosmelk
  • ¼ cup appelmoes ongezoet
  • 2 theelepels vanille extract
  • 2 ⅓ cups bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 cups vegan chocolate chips
  • ½ theelepel zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190° en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een kom de kokosnootolie, basterdsuiker en vanille extract. Voeg daarna de kokosmelk en appelmoes toe en roer tot een glad beslag.
  3. Meng in een andere kom de bloem, baking soda en zout.
  4. Voeg geleidelijk het droge bloemmengels toe aan het natte beslag. Roer het door met een houtenlepel. Als dit samen een beslag vormt roer je de chocolate chips er door heen.
  5. Schep bolletjes beslag op de bakplaat met het bakpapier en laat voldoende ruimte tussen de deegbolletjes. Bak de koekjes voor negen à tien minuten op 190°. Laat de koekje daarna vijftien minuten afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.

Vanille kokosmacronen

Ingrediënten

  • 2 cups geraspte kokos
  • 1 cup ongezoete amandelmelk
  • 6 eetlepels honing
  • 1 eetlepel kokosmeel
  • ½ theelepel vanille extract

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwarm in een pan de amandelmelk met de honing. Voeg het meel toe en roer tot het tot een glad beslag. Verhoog de hitte en kook het mengsel, in ongeveer drie minuten, dik.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg het vanille extract en de geraspte kokos toe.
  4. Scheep kleine bolletjes op het bakpapier en bak ze ongeveer vijftien minuten op 180 graden.

Vegan brownies

Ingrediënten

  • ¼ cup gepureerde avocado
  • ¼ cup extra vergine olijfolie
  • ½ cup cacaopoeder
  • ¾ cup rietsuiker
  • 1 cup volkoren bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • ½ theelepel zout
  • ¾ cup water
  • 1 ½ cups vegan chocolate chips

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° en vet een vierkant bakvorm van twintig bij twintig centimeter in.
  2. Roer in een grote beslagkom de gepureerde avocado zacht met de olijfole. Voeg daarna de bloem, cacaopoeder, rietsuiker, baking soda, zout en het water toe. Roer tot een glad beslag en roer hier vervolgens de chocolate chips doorheen.
  3. Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownie voor vijftien tot twintig minuten op 180°.
  4. Controleer of de brownie gaar is met een prikkertje/tandenstoker. Het prikkertje moet relatief droog zijn. Bak de brownie niet te lang, dan wordt hij droog.
  5. Laat de brownie ten minste twintig minuten afkoelen voor consumptie.

Kijk voor ideeën voor vegetarisch en veganistische alternatieven op deze pagina.