De lekkerste bruine bonensoep maak je zo!

0
1545

Het is inmiddels algemeen bekend, hitte moet je met hitte bestrijden. Het eten van een goed gevulde en stevige soep in de zomer is allang niet meer ‘not done’ en zelfs een goede manier om de hitte tegen te gaan. Van warm eten ga je namelijk goed zweten en koelt je lichaam sneller af. Maar bruine bonensoep is het hele jaar door een heerlijke soep om te eten. Met dit recept voor bruine bonensoep zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel.

Wat heb je ervoor nodig?

Voor vier tot zes personen heb je twee blikken bruine bonen nodig van 800 gram per stuk, twee grote uien, twee preien, een pond rundergehakt, 300 gram ontbijtspek, vier kippenbouillonblokjes, twee laurierblaadjes, zes kruidnagels, 25 gram boter, twee eetlepels olijfolie en een zakje Honig basis voor bruine bonensoep.

Bereidingswijze

Doe de inhoud van de blikken bruine bonen in een grote pan met een inhoud van vier of vijf liter en met het vocht van de bruine bonen erbij. Voeg de twee laurierblaadjes en de zes kruidnagels eraan toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep een minuut of tien op een kleine stand sudderen en zeef de massa vervolgens met behulp van een roerzeef of pureer deze met een staafmixer. Zo krijg je een lobbige massa. Voeg vervolgens de vier kippenbouillonblokjes en het zakje bruine bonenmix toe aan de bonenmoes.

Snijd de uien en de preien klein en fruit deze met het gehakt en 25 gram boter en twee eetlepels olijfolie in een pan. Roer de uien, preien en het gehakt door de bonenmoes. De pan moet nu voor 2/3 gevuld zijn. Bak het ontbijtspek apart in een pan goed door en roer de spekjes als laatste door de bonenmoes. Als je de soep te dik geworden vindt, kan je er wat water bij doen om hem te verdunnen. Kook het geheel goed door. Maak de soep eventueel op smaak met peper en zout en klaar is Kees!

Binnen no time een heerlijke soep of tafel

Het maken van dit heerlijke recept kost je slechts maximaal een uurtje. Je kan de bruine bonensoep zowel als voorgerecht of als maaltijdsoep serveren en eventueel combineren met brood of soepstengels. Eet smakelijk! Lees voor meer lekkere eettips in de zomer en de winter het blog Procureur multifunctioneel braadstuk in zomer en winter op deze pagina.