Broodbeleg combinaties die je niet kende

0
891

Als Nederlanders eten wij dagelijks brood. Van boterhammen tot broodjes, als ontbijt, lunch, of als tussendoortje. Geen enkel land eet zoveel brood als wij Nederlanders doen. Omdat wij zoveel brood eten, hebben we ook veel verschillende dingen die we op het brood kunnen doen. Van gesneden vlees, tot het iconische hagelslag. Maar toch, op een moment wordt het allemaal een beetje saai. Na zoveel boterhammen is de smaak toch een beetje simpel. Daarom kun je vaak lekker dingen combineren op je brood. Broodbeleg combineren is een van de makkelijkste manieren om een hele andere brood-ervaring te hebben. In dit artikel gaan we het hebben over een paar combinaties die je weleens hebt gehoord, of misschien nog niet kende.

Kaas met hagelslag

Ja, dat heb je goed gelezen. Een boterham met kaas en hagelslag. Het klinkt als een hele rare combinatie, maar toch is deze erg populair bij de mensen die hem kennen. Het zachte van de kaas gaat namelijk er goed samen met het zoete van de chocolade. Deze combinatie is vooral lekker wanneer je jong-belegen kaas gebruikt, in combinatie met pure chocolade hagelslag. Dit is niet de enige optie, natuurlijk. Je zou ook gekleurde hagelslag kunnen gebruiken. Gekleurde hagelslag is namelijk ook nog wat hartiger dan de chocolade variant, wat een mengelmoes van zachte en hartige smaken geeft, naast de zoete smaken.
De makkelijkste manier om een boterham hiermee te bereiden is door eerst de boterham te smeren met boter, dan de hagelslag eroverheen te strooien, en vervolgens een plak kaas erop leggen. Daarna hoef je de boterham niet eens zo nodig dicht te vouwen; je kunt het zo al gemakkelijk eten.

Kaas met appelstroop

Nu we het toch over kaas hebben, kunnen we dit ook nog combineren met iets anders. Kaas met appelstroop is ook een bekende combinatie, maar toch zijn er nog veel mensen die er niet van afweten. Deze combinatie is vergelijkbaar met de vorige combinatie, waar het kaas combineert met iets zoets. In tegenstelling tot de hagelslag, is de appelstroop iets zuurder naast het zoete, wat voor een extra dimensie zorgt in de smaak. Van de zoete smaak van de appelstroop, tot het lichte zoute van de kaas, weer terug naar het licht bijtende gevoel van de appelstroop. Deze combinatie is ook elke soort brood, van een stevig stuk donker brood tot een simpele volkoren boterham.
Ook deze combinatie is makkelijk te maken, door gewoon een boterham te smeren met appelstroop, waar je vervolgens een plak kaas op legt. Simpeler kan het bijna niet, maar lekkerder is ook niet zo makkelijk.

Natuurlijk is er niet een vaste combinatie die je moet kiezen. Je kunt zelf altijd experimenteren met dingen samen, misschien ontdek je wel een hele nieuwe combinatie die superlekker is. Je kunt natuurlijk ook iets combineren in andere eten dan brood. Probeer anders eens te combineren en variëren voor je diner, met een niet-zo-typisch gerecht zoals Nasi met een Mexicaans tintje. Lees daar meer over in dit artikel.