Laat jouw trouwe viervoeter verzekeren

0
1918

aEen hond is een superleuk en enthousiast huisdier. Wanneer je een hond in huis haalt, kan je genieten van een vrolijke en trouwe kameraad. Wist je dat jij jouw hond kunt laten verzekeren? Mensen zijn verplicht om een zorgverzekering voor zichzelf af te sluiten. Jouw hond hoeft deze verzekering niet per se te hebben. Wanneer jouw trouwe viervoeter ziek wordt, ga je ermee naar de dierenarts. Zo’n bezoekje aan de dierenarts kan helaas al snel hoog in de kosten oplopen. Vandaar dat sommige mensen ervoor kiezen om een verzekering voor hun geliefde huisdier af te sluiten. Wat is een hondenverzekering en welke voordelen zitten er aan zo’n verzekering verbonden? Je leest er alles over in deze blog.

Wat is een hondenverzekering?

Een hondenverzekering is een verzekering die jij voor jouw hond kunt afsluiten. Een verzekering voor jouw hond staat je bij wanneer jouw huisdier ziek wordt. De kosten voor een dierenarts en bepaalde behandelingen kunnen erg duur zijn. Wanneer je een verzekering voor jouw hond hebt afgesloten, worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed. Je hoeft er dan niet bang voor te zijn dat een eventuele ziekte bij jouw hond je in de financiële problemen brengt. Wist je dat je een hondenverzekering makkelijk en snel online kunt afsluiten?

Sommige verzekeraars dekken de kosten van een crematie voor jouw hond ook, mocht jouw geliefde dier komen te overlijden. Lees altijd goed na welke kosten wel en niet worden gedekt wanneer je een geschikte verzekeraar uitkiest. Sommige verzekeraars vergoeden namelijk percentages van de kosten die je maakt. Dit terwijl andere verzekeraars wellicht het gehele bedrag aan je uitkeren. De ene hondenverzekering is duurder dan de ander. Je kunt het beste de recensies van andere baasjes doorlezen, voor jij jouw definitieve keuze maakt. Dan weet je dat je voor een hondenverzekering kiest die bij jou en jouw hond past.

Wat zijn de voordelen van een verzekering voor jouw hond?

Natuurlijk kost de hondenverzekering geld. Wat zijn de voordelen die je hiervoor terugkrijgt? Ten eerste ben je tegen hoge kosten van de dierenarts verzekerd. Stel dat jouw hond een ongeluk krijgt, dan moet hij/zij wellicht geopereerd worden en dat kost veel geld. De hondenverzekeraar komt je tegemoet bij de gemaakte kosten. Daarnaast bepaal je zelf tegen welke risico’s jij jouw hond wilt verzekeren. Een uitgebreide verzekering kost meer geld dan een basisverzekering.

Wanneer is het niet nodig om een dierenverzekering af te sluiten?

Een verzekering voor jouw hond afsluiten kost geld. Wanneer je een gezond dier hebt en je alleen voor de jaarlijkse checks naar de dierenarts gaat, is het niet nodig om de hond te laten verzekeren. Je haalt het geld er wat je aan de verzekering voor de hond betaalt er dan niet uit. Echter kan jouw hond van het ene op het andere moment ziek worden. Wanneer de hond op leeftijd komt, heeft de hond meer kans op artrose of andere aandoeningen. Wanneer jouw huisdier dan een bezoekje aan de dierenarts brengt, kunnen de kosten opeens erg hoog oplopen. Een verzekering voor jouw hond is niet verplicht, je mag zelf beslissen of je de verzekering afsluit.