Honden als “werknemer”

0
2094
hond beveiliging

Honden voor de beveiliging

Honden zorgen voor vriendschap en gezelschap. Er zijn honden die andere kwaliteiten hebben. Honden die voor de beveiliging zorgen bij evenementen, festivals, op bedrijventerreinen, particuliere beveiliging enz. Van de inzet van honden bij beveiliging gaat vaak een preventieve werking uit. Speciaal daarvoor opgeleide honden bewaken en beveiligen mensen en spullen. Deze honden vormen een goed team samen met hun begeleider. Het is van belang dat er een klik is tussen deze twee. Het bijzondere reukvermogen, de waakzaamheid en de snelheid van deze honden, die van nature al aanwezig zijn, worden getraind. Heb jij beveiliging nodig voor jezelf of je bedrijf schakel de hondenbrigade in. Begeleiders en honden staan dag en nacht voor je klaar om de boel te beveiligen.

Honden die hulp verlenen

Naast het feit dat honden goede bewakers zijn, hebben ze meer fantastische eigenschappen. Ze kunnen namelijk prima hulp verlenen aan mensen met een beperking. Deze beperking kan fysiek zijn, maar ook mentaal. De honden worden getraind om ingezet te worden bij mensen die door een hulphond zelfstandiger kunnen leven. De hond die sleutels voor de baas opraapt, het lichtknopje kan indrukken, alarm kan slaan enz. Er zijn tegenwoordig ook honden speciaal opgeleid om mensen met autisme te begeleiden, honden die een aanval van epilepsie aan voelen komen enz. Het is bewezen dat een hond een positieve werking kan hebben op een kind of volwassene met bijvoorbeeld autisme. Een hond is knuffelbaar, geeft rust en biedt stabiliteit. De hond moet met grote zorg als puppy worden geselecteerd en worden opgeleid. Is de juiste match, hond en begeleider, gevonden dan ontstaat er iets moois.

De reddingshond

Speciaal daarvoor opgeleide honden kunnen mensen redden. Ze halen mensen onder puinhopen vandaan, bijvoorbeeld na een explosie of aardbeving. Ze vinden mensen die overvallen zijn door een lawine. Ze vinden zoekgeraakte kinderen terug die in bijvoorbeeld de duinen verdwaald zijn. Het zijn allemaal reddingshonden, maar elk met een eigen specialisme. Het opleiden van deze honden kost veel tijd en geld. De honden kunnen nationaal en internationaal worden ingezet bij reddingsoperaties. De honden moeten snel en soepel zijn voor dit zware werk en bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden. Voor dit werk zijn Sint Bernhard honden, retrievers en herders zeer geschikt. Ook andere rassen en kruisingen kunnen, mits er aanleg aanwezig is en ze goed opgeleid worden, dit werk prima uitvoeren. Een zelfstandige hond die graag voor zijn baas wil werken vindt in dit reddingswerk erg veel plezier.