De perfecte babyshower organiseren: hoe doe je dat?

0
1830
babyshower

Het begrip ‘babyshower’ klinkt je waarschijnlijk bekend in de oren. Het is een trend uit de Verenigde Staten die de afgelopen jaren ontzettend populair is geworden. Een babyshower is een feestje voor een zwangere vrouw. Ze organiseert het niet zelf, maar wordt verrast door haar moeder, (schoon) zus of vriendinnen. Wil je binnenkort zelf graag een babyshower organiseren? Gebruik dan onze tips en het wordt genieten geblazen!

De moeder mag van niks weten

Een zwangerschap is een bijzondere periode in het leven van een vrouw en de mensen om haar heen. Dat moet natuurlijk gevierd worden met een babyshower vol cadeautjes en lekker eten en drinken. Bij de organisatie van een onvergetelijke babyshower moet je wel veel regelen. Het belangrijkste is dat de moeder er geen weet van heeft. Trakteer haar eventueel op een leuk uitstapje, zoals een middagje wellness. Lok haar vervolgens naar de feestelijke locatie en trakteer haar op een geweldige verrassing.

Verstuur uitnodigingen

Om het overzicht te bewaren kun je het beste alles voor stap voor stap doen. Bedenk ten eerste wie de zwangere vrouw graag op haar babyshower wil hebben. Meestal zijn het de moeders, zussen, schoonzussen en goede vriendinnen. Je hoeft echt geen veertig mensen uit te nodigen voor het verrassingsfeestje. Met een klein clubje is het minstens zo gezellig!

Gebruik een datumprikker

Maak een lijst aan met iedereen die aanwezig moet zijn op de babyshower. Vervolgens kun je het beste een datumprikker sturen naar deze personen. Tegenwoordig is dit heel gemakkelijk online te regelen met een website zoals datumprikker.nl. Bied 3 tot 5 opties aan, zodat er snel een datum kan worden geprikt. Hou er wel rekening mee dat misschien niet iedereen op de door jou beschikbaar gestelde datums aanwezig kan zijn.

Hoe kies je de perfecte locatie?

Nadat je iedereen hebt uitgenodigd en een datum hebt geprikt is het tijd voor de volgende stap: het kiezen van een locatie. Het feestje vindt (bijna) nooit bij de zwangere vrouw thuis plaats. Ze moet er namelijk zo min mogelijk werk van hebben. Diverse restaurants bieden de mogelijkheid om voor een middag een ruimte af te huren. Wist je dat je tegenwoordig zelfs een babyshower op een boot kan houden? Dat wint zeker de orginaliteitsprijs!

Lees ook: op vakantie met kinderen

Haal lekker eten en drinken in huis

Een babyshower is niet compleet zonder lekker eten en drinken. Aangezien er alleen maar dames op het feestje aanwezig zijn kun je lekker losgaan met gebakjes, chocolaatjes en muffins. Of kies in plaats daarvan voor eigen gemaakte hapjes of tapas. Eventueel zou je de genodigden voor de babyshower kunnen vragen om allemaal zelf een hapje te maken. Maak bijvoorbeeld een app groep aan en bespreek met elkaar wie wat gaat maken. Daarmee voorkom je dat iedereen hetzelfde maakt.

Versier de locatie met geweldige decoraties

Bij een babyshower horen decoraties, zoals leuke ballonnen en slingers. Anders wordt het natuurlijk maar een saaie bedoeling! Weet je het geslacht van de baby al? Kies dan voor een bepaalde kleur. Wil je het geslacht nog even geheim houden, kies dan voor een mix tussen blauw en roze. Ook mooie bordjes, glazen en servetjes mogen natuurlijk niet ontbreken.